12.6 C
Belgrade
25/03/2023
konkursi za mlade autore poezija proza region Srbija

Konkurs PETOG medj. festivala poezije i kratke priče mladih „TRIFUN DIMIĆ“

trifun dimicKonkurs SEDMOG medj. festivala poezije i kratke price mladih  „TRIFUN DIMIC“Konkurisati mogu i ucesnici i ucesnice koji su vec dobijali nagrade nasih festivala,ili nekih drugih konkursa,naravno i oni koji nisu nikad dobili neku nagradu.Jedna osoba moze konkurisati i u kategoriji poezije i kratke price,ako ih pise.Radove slati do 1. OKTOBRA  2013.godine na email: stojan.simic.krpica@gmail.com, a kategorije su: osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija,u kategoriji do 30 godina kratka prica.

  Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine ,i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih romskih   pesnika  rodenih u Gospodjincima,   koji je ziveo u Novom Sadu,Konkurs PETOGOG medj. festivala poezije i kratke price mladih  „TRIFUN DIMIC“

prema ideji i inicijativi Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac,kao zirija i Zvezdane Simic,kao tehnicke pomoci,koji svi rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih kreativnih ,nezavisno od politike,moci,novca,seksa i nasilja,kako bi se povratilo dostojanstvo knjizevnosti i umetnosti,ne trazeci niti dobijajci novac od ministarstva kulture grada Novog Sada,ni ministarstva pokrajine Vojvodine, ni ministarstva Republike Srbije,niti evropskih ni svetskih fondova,niti vladinih niti nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogla dobiti.NAGRADE MEDJUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRICE KOJE ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC,ne moze ih svako dobiti,i prestizne su. Zahvaljujemo se pesnicima i piscima koji nam daruju knjige koje delimo kao nagrade uz diplomu.

  PETI međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku omladinu do 30 godina  „TRIFUN DIMIC“,

  objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska omladina do 30 godina svoje radove šalju na email adresu

Konkurs PETOG medj. festivala poezije i kratke price mladih  „TRIFUN DIMIC“

 stojan.simic.krpica@gmail.com (koji imaju email adresu) odnosno postom (obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM):

“ (za konkurs) Stojan Simic Krpica, Marka Miljanova 18/39, 21000 Novi Sad, Republika Srbija.

 AKO IMAS EMAIL adresu,nepotrebno je da saljes obicnom postom,ako je nemas lako je otvoriti email adresu. PESME I PRICE koje se salju na profil ili u inbox clanova zirija, ili se dostavljaju preko nekoga nece se uzimati u obzir. Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska, i studentska omladina do 30 godina iz Srbije i inostranstva.

 Radove (do tri pesme,odnosno do tri price duzine do 3 stranice po prici) slati do 1. SEPTEMBRA  2013. godine, u tri primerka (koji salju postom), a jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i prezimenom ucesnika,ucesnice,  telefonom,mestom rodena i zivljena,emailom i kratkom biografijom.

 POTREBNO JE DA UCESNICI KONKURSA NAPISU U KOJOJ KATEGORIJI KONKURISU, a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija,u kategoriji do 30 godina kratka prica.

Radove slati do 1. OKTOBRA 2013. godine.

 Dodela nagrada PETOG   medjunarodnog festivala poezije i kratke price  „TRIFUN DIMIC“ bice U PRVOJ POLOVINI OKTOBRA 2013. godine u gradskoj biblioteci Stevan Sremac, Narodnih heroja 5 u Novom Sadu, uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika.

Slične vesti

1 comment

Milica Crkvenjakov 04/09/2013 at 09:56

Da li su odredjene teme za radove, ili je tema slobodna?

Pozdrav,

Milica

Comments are closed.