22.2 C
Belgrade
04/06/2023
kutak za mlade Srbija

Konkurs Kul.tura@Essen

Opština Stari grad, Kancelarija za mlade opštine Stari grad u saradnji sa Ustanovom kulture Parobrod i gradom Beogradom organizuje konkurs Kul.tura@Essen. Poziv na konkurs upućen je studentima Beogradskog univerziteta, Univerziteta umetnosti i ostalih visokoškolskih ustanova ili mladima koji imaju od 18 do 30 godina sa nekim stvaralačkim radom iza sebe, koji bi potvrdio da se bave nekom formom umetnosti.

Dodatni uslov za sve zainteresovane je da imaju i prijavljeno prebivalište na opštini Stari Grad, a sam konkurs Kul.tura@Essen traje od 15. septembra do 11. oktobra. Nakon završetka, Konkursna komisija izabraće 30 mladih koji će otputovati u Esen, jednu od tri evropske kulturne prestonice za 2010. godinu, dok će krajem novembra biti organizovana i izložba radova nastalih na tom putovanju.

Kul.tura@Essen za cilj ima da mladi sa opštine Stari grad steknu novo životno i profesionalno iskustvo kroz upoznavanje programa ovogodišnje evropske prestonice kulture, Rurske oblasti i grada Esena u Nemačkoj. Кancelarija za mlade Stari grad  obezbediće izabranim kandidatima avio prevoz i boravak od 5 dana u Esenu, Dortmundu, Bohumu i Duisburgu. Posebno je značajno to što će mladi umetnici imati prilike da na ovom putovanju posete i najbitnije umetničke manifestacije i objekte od kulturnog značaja poput Uneskove baštine Cehe Colferajn centrale, muzeja Folkvang, Krupove vile Hugel, najstarijeg 61. po redu festivala svetlosti i mnogih drugih.

Uputstvo i formular za podnošenje prijava mogu se preuzeti na sajtu Kancelarije za mlade opštine Stari grad www.kzmstarigrad.org.rs, opštinskom sajtu www.starigrad.org.rs,  ili u prostorijama Kancelarije za mlade u opštini Stari grad, Makedonska 42, IV sprat, soba 75, svakim radnim danom, u periodu od 10 do 15h. Za dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na telefon: 011 33 00 657 i putem e-maila: kzmstarigrad@gmail.com

Slične vesti