Konkurs „Književnost susreta“

Filed under: Bosna i Hercegovina,esejistika,književnost,region |

SarajevoatnightOrganizacioni odbor druge međunarodne naučne konferencije Književnost susreta poziva sve zainteresirane studentice i studente (BiH, Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija) prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na studentsku konferenciju, koja će se održati u okviru književnog festivala Književnost susreta 6, 7. i 8. maja 2016. godine u prostorijama Art Kina Kriterion u Sarajevu.

Zainteresirani/e mogu poslati radove iz oblasti teorije književnosti koji se tiču jednog od tri tematska okvira konferencije: Književnost i ideologija, Književnost i komunikacija te Književnost i Drugi.

Napisane naučne radove koji do sada nisu objavljivani, možete slati na e-mail adresu konferencije: knjizevnostsusreta@gmail.com, u periodu od 1. decembra 2015. godine do 1. marta 2016. godine.

Konferencija je samo jedan dio Festivala i Organizacioni odbor odabrat će po pet radova iz svake od navedenih oblasti te odabranim učesnicima/ama omogućiti ugodan boravak i na ostatku programa Festivala: radionicama, gostovanjima književnika/ica, tribinama, promocijama.

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju putem e-mail adrese:  knjizevnostsusreta@gmail.com, zatim, putem  fan pagea: https://www.facebook.com/pages/Knji%C5%BEevnost-susreta/74056019599171, kao i na internetskoj stranici:  http://knjizevnostsusreta.wordpress.com/.

Na navedenim linkovima možete pronaći više informacija o tematskim okvirima, formular prijave, kao i ostale informacije koje bi vas mogle zanimati o konferenciji.

U Sarajevu,

1. decembar 2015. godine

Organizacioni odbor konferencije

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*