10.4 C
Belgrade
26/03/2023
Crna Gora književnost rokovi zemlja

Konkurs časopisa ‘’AVLIJA’’ za najbolju pjesmu

Rožaje – Časopis za kulturu, književnost i društvene teme “AVLIJA” iz Rožaja raspisao je međunarodni konkurs/natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu u regionu za 2012. godinu.

Konkurs je otvoren od 01. do 31. decembra 2012. godine.

Autori koji žele da konkurišu trebaju poslati najviše tri pjesme.

Prijavljene pjesme mogu biti napisane na bosanskom, srpskom, hrvatskom ili crnogorskom jeziku (ćiliricom ili latinicom, ekavicom ili ijekavicom).

U slučaju da autori pišu na nekom od drugih jezika (romski, albanski, makedonski, slovenački, bugarski, turski itd.) uz original poslati prijevod na jedan od navedena četiri jezika.

Pjesme šaljite na e-mail: avlija.rozaje@gmail.com

Tri prvonagrađene pjesme biće objavljene u časopisu ‘’AVLIJA” u februaru 2013. godine kao i na sajtu Konkursi regiona.

Tri autora, dobitnika prvog, drugog i trećeg mjesta, biće nagrađeni plaketom, primjerkom časopisa ‘’Avlija’’ sa najboljom poezijom i prozom za 2012. godinu, kao i fotomonografijom Rožaja.

Ostali izabrani autori poslatih pjesama biće kontaktirani oko pristanka da se njihovi radovi nađu u narednim brojevima štampanog izdanja časopisa “Avlija“ ili u elektronskom broju zbornika.

Rezultati konkursa biće objavljeni 01. februara 2013. godine  na sajtu www.konkursiregiona.net kada će biti saopštena imena pobjednika/ca.

USLOVI KONKURSA:

– Slati samo radove koji nijesu ranije objavljeni u bilo kakvom štampanom ili elektronskom obliku (internet).

– Svaki autor može poslati do tri pjesme.

– U istom Word fajlu, zajedno sa pjesmama, poslati i kratku biografija autora sa osnovnim podacima: ime i prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa i mobilni telefon.

– Redakcija časopisa ‘’AVLIJA” i žiri ne snose odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih prava prijavljenih pjesama na konkursu od strane učesnika/ca ili trećih osoba.

– Učešćem na konkursu, svi učesnici pristaju na uslove konkursa.

PREPORUKE:

– Tekstove šaljite u Word formatu – *doc ili *docx.

– Font Times New Roman, veličina 12.

– Sve pjesme šaljite u jednom fajlu, koji trebate nasloviti imenom autora (ne naslovima pjesama).

Za dodatna pojašnjenje u vezi konkursa možete se obratiti na e-mail: avlija.rozaje@gmail.com.

NAPOMENA 1: Redakcija časopisa ‘’AVLIJA” se opredijelila da se radovi ne šalju pod šifrom kako bismo olakšali slanje autorima koji se ne služe najbolje e-mailom a i iz razloga što će od strane sekretara redakcije članovima žirija biti dostavljene pristigle pjesme oštampane bez navođenja imena autora.

NAPOMENA 2: Pjesme se šalju isključivo elektronskom poštom na e-mail: avlija.rozaje@gmail.com i očekujte potvrdu da smo Vaš mejl primili. Ukoliko se desi da Vam ne potvrdimo prijem mejla u roku od 48 sati od slanja, molimo Vas da pjesme pošaljete ponovo ili da nas kontaktirate.

Slične vesti

3 comments

Marina Adamović 04/12/2012 at 21:31

Izvinite,
nije mi jasno „Redakcija časopisa ‘’AVLIJA” i žiri ne snose odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih prava prijavljenih pjesama na konkursu od strane učesnika/ca ili trećih osoba.“
Mislite li na lažno autorsko pravo pošiljaoca ili kasnije preuzimanje?
Puno pozdrava
marinadamović

AVLIJA 05/12/2012 at 10:56

Poštovana,

Prvenstveno se misli na lažno predstavljanje, slanje tuđih pjesama i sl.
Mada redakcija ne može snositi ni odgovornost ni za eventualnu kasniju zloupotrebu autorskih prava.
Autori/ke prvog, drugog i trećeg mjesta samim učešćem na konkursu prihvataju da se njihove pjesme, odnosno priče objave u časopisu “Avlija“ i na sajtu Konkursi regiona.

Pozdrav.

Marina Adamović 05/12/2012 at 18:23

Hvala na odgovoru
Puno pozdrava

Comments are closed.