Konkurs časopisa „Škrip“

Filed under: časopisi,esejistika,konkursi za mlade autore,poezija,proza,Srbija |

Časopis „Škrip“ poziva mlade naučnike, društvene teoretičare, studente, književne kritičare, pisce i pesnike da se uključe u izradu sledećeg broja ovog perspektivnog časopisa i da podnesu svoje radove za objavljivanje u novembarskom broju Časopis škrip je mladi časopis koji je izašao sa idejom da mladim i neafirmisanim, a društveno angažovanim, teoretičarima, piscima i pesnicima omogući medijum kroz koji bi mogli afirmisati svoj rad i usavršiti svoje sposobnosti.

Za one koji žele da objavljuju radove iz oblasti društvene teorije tema sledećeg broja je antizapadnjaštvo. Šta je antizapadnjaštvo; da li je mit; da li može biti odstranjeno i treba li da bude odstranjeno; postoje li istorijski uslovi za pojavu ovog fenomena; da li i koji mehanizmi čine antizapadnjaštvo neizbežnim u jeziku političke sfere u Srbiji; koji su uslovi mogućnosti njegovog opstanka danas… Pitanja je mnogo, odgovora, nadamo se, još više.

Za umetnike… tema ionako ne bi imala smisla, pa je slobodna.

Ukoliko ste zainteresovani, svoje radove pošaljite na skrip@ooo.org.rs Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli do 20 oktobra.
Na istom mail-u možete postaviti i eventualna pitanja uredništvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*