16.8 C
Belgrade
25/03/2023
konkursi za mlade autore poezija region Srbija

Konkurs 3. međunarodnog festivala „Žarko Aćimović“

Zarko AcimovicDa bi se negovalo književno stvaralaštvo dece i omladine, i da bi se sačuvala uspomena na jednog od srpskih pesnika, književnika u Vojvodini i Srbiji, ŽARKA AĆIMOVIĆA (rođenog 1931. godine u Petrovcu kod Đakovice na Kosovu i Metohiji, koji je živeo u Novom Sadu), raspisuje se Konkurs 2. međunarodnog festivala poezije i kratke priče dece i mladih „ŽARKO AĆIMOVIĆ“ prema ideji i inicijativi Stojana Simića Krpice, uz podršku mr Jovana Mihajila (postumno iz zahvalnosti). Nemanja Arsović I Katarina Krsmanović sad vode festival I takođe rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih kreativnih, nezavisno od od rase, nacije, vere, politike, moći, novca, klase, seksa i nasilja, kako bi se povratilo dostojanstvo književnosti i umetnosti, ne tražeći niti dobijajući novac od ministarstva kulture grada Novog Sada, ni ministarstva AP Vojvodine, niti ministarstva Republike Srbije, niti evropskih ni svetskih fondova, niti vladinih niti nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogli dobiti. NAGRADE MEĐUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRIČE KOJE ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC, ne može ih svako dobiti, i prestižne su. Zahvaljujemo se pesnikinjama i pesnicima, piscima i književnicima što nam daruju knjige koje dajemo kao nagrade uz diplomu.

Koje su kategorije?

Kategorije međunarodnih festivala poezije i kratke priče Scene svih kreativnih su osnovci poezija, osnovci kratke priče, srednjoškolci poezija, srednjoškolci kratke priče, u kategoriji do 30 godina poezija, u kategoriji do 30 godina kratke priče.

Koji se radovi šalju?

Učesnici šalju radove na slobodne teme – do 3 pesme, do 3 kratke priče. MOLE SE UČESNICI DA NE ŠALJU VIŠE OD 3 PESME I/ILI 3 KRATKE PRIČE, VEĆ DA SE POTRUDE DA UDESE, NAPIŠU I POŠALJU NAJBOLJE, NAJKVALITETNIJE RADOVE. Radove učesnici šalju na svom jeziku. Potrebno je kod slanja radova naznačiti kojoj kategoriji učesnik pripada, i uz poslani rad/radove napisati kratku biografiju.

Do kada treba poslati radove?

Radove treba poslati do 25. JULA 2016. godine.

Koja je email adresa za slanje radova?

sskkonkursifestivala@gmail.com

Kada i gde će se održati dodela nagrada?

Dodela nagrada 3. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „Žarko Aćimović“ će se održati u gradskoj biblioteci „Stevan Sremac“, Narodnih heroja 5, kod glavne pošte, u Novom Sadu prvog petka u OKTOBRU 2016. godine (zbog letnjeg rada biblioteke), uz odgovarajući kulturno-umetnički program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika, književnica i književnika. Obaveštenje o dodeli nagrada biće objavljeno dan ranije.

U organizaciji Scene svih kreativnih, održava se 3. međunarodni festival poezije i kratke priče dece i mladih „Žarko Aćimović“.

Slične vesti