12.6 C
Belgrade
25/03/2023
muzika Srbija

Koncert Nenada Jovanovića

Violinista Nenad Jovanović i njegovi gosti Nebojša Bekčić (viola),Jelisaveta Zorić (violina) i Aleksandar Popović (klavir) u sredu 18. jula od 20 sati u Modernoj galeriji Kulturnog centra održaće koncert.

Na repertoaru će se naći odabrana dela: Mocarta, Baha, Rahmanjinova, Bloha i Bravela.

Nenad Jovanović je rođen 09. aprila 1989. godine u Gornjem Milanovcu. Violinu je počeo da svira sa sedam godina u rodnom gradu, a sa 9 godina prelazi u Školu za muzičke talente u Ćupriji, u klasi profesora Vladislava Savkovića. Godine 2006. diplomira sa najvišom ocenom u klasi prof. Gordana Trajkovića. Iste godine upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Ljubomira Mihailovića, gde 2011. godine završava osnovne akademske studije.

Kao član orkestra Škole za muzičke talente, dobitnik je mnogobrojnih prvih i specijalnih nagrada, u zemlji i inostranstvu. Nenad je do sada održao preko 15 solističkih koncerata, u raznim gradovima u Srbiji, kao i u Norveškoj, gde je 2003. godine, sa velikim uspehom, učestvovao na letnjoj muzičkoj skoli u gradu Mušjenu.

Od 2010. godine član je orkestra Opere Narodnog Pozorišta u Beogradu, kao honorarni saradnik, a od 2011. član kamernog orkestra “Camerata Serbica”.

Nenad je trenutno na master studijama na FMU u Beogradu, u klasi prof. Ljubomira Mihailovića i zaposlen je kao profesor violine u muzičkoj skoli “Dr Vojislav Vučkovic” u Čačku, odeljenje u Gornjem Milanovcu.

BIOGRAFIJE GOSTIJU

Nebojša Bekčić – osnovnu i srednju muzičku školu pohađao je u Školi za muzičke talente u Ćupriji, u klasi Tomislava Miloševića. Kao učenik te škole osvajao je mnogobrojne nagrade i priznanja na republičkim i međunarodnim takmičenjima kao i festivalima. Ove godine diplomirao je sa najboljom ocenom “Ausgezeichnet” na Anton Bruckner univerzitetu u Lincu, u klasi Predraga Katanica. Nastupao je po gradovima Srbije, Hrvatske, Austrije, Nemacke, Madjarske, Slovenije, Kine …

Jelisaveta Zorić – Rođena je 5. septembra 2001. godine u Gornjem Milanovcu. Violinu svira od svoje sedme godine. Osvajač je mnogobrojnih nagrada na republčkim i međunarodnim takmičenjima. Nastupala je na brojnim koncertima u Čačku, Gornjem Milanovcu, Beogradu… Učenik je četvrtog razreda muzicke skole “ Dr Vojislav Vučković“ iz Čačka, u klasi Nenada Jovanovića.

Aleksandar Popović je rođen 18. februara 1985. god. u Čačku gde je završio nižu muzičku školu „Dr Vojislav Vučković“ i to dva instr. odseka, klavir i klarinet. U srednjoj muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Zemunu nastavio je obrazovanje takođe na oba odseka, da bi se na kraju opredelio za klarinet na Muzičkoj akademiji u Beogradu. Po završetku Akademije vratio se i zaposlio u školi u kojoj je zasvirao prve taktove i trudi se da doprinese poboljšanju muzičke aktivnosti našeg okruženja.

 

PROGRAM KONCERTA

Nenad Jovanović (violina)

W. A. Mozart: Koncert za violinu No. 4, K. 218, D- Dur, I stav

– Allegro S. Rachmaninoff: „Vokaliza“, e- mol E.

Bloch- Nigun (Improvizacija), No. 2, iz svite “ Baal Shem“, za violinu i klavir, g- mol

 

Jelisaveta Zorić (violina)

J. Massenet: “ Meditacije“, iz opere “ Thais“, za violinu i klavir, D- Dur

J. S. Bach- Koncert za 2 violine, BWV 1043, d- mol, I stav

– Vivace (Jelisaveta Zorić (I violina), Nenad Jovanović- (II violina))

 

Nebojša Bekčić (viola) H. Vieuxtemps: Capriccio Op. 55, c- mol

 

Nenad Jovanović (violina), Nebojša Bekčić (viola)

J. B. Breval- Duo za violinu i violu, No. 1, F- Dur

– Allegro

– Adagio

– Gavotta, Rondo

G. F. Handel – J. Halvorsen: “ Passacaglia“, za violinu i violu, g- mol

Slične vesti