10.3 C
Belgrade
29/03/2023
Srbija vesti

KONCERT DAMIRA AVDIĆA +GRRR! PROGRAM

Galerija Elektrika Kulturnog centra Pančeva
Vojvode Radomira Putnika 7, Pančevo

 koncert

Damir Avdić

21. 10. 2011. u 20h

+

GRRR! Program

/program uređuje Aleksandar Zograf/

21. 10. 2011. u 21h

 Damir Avdić

 Damir Avdić (SFRJ, 1964), poznat i kao Graha, Diplomatz ili Bosanski psiho, je andergraund muzičar i umetnik iz Tuzle. Dugi niz godina je svirao u hardkor-punk bendu Rupa u zidu, a sada nastupa samostalno (električna gitara i glas). Godine 2004. izdao je album …od trnja i žaoka za etiketu Slušaj najglasnije! iz Zagreba sa 12 pesama od kojih su neke: Brate, Diplomac, Lucifer, Abdulah… Iako pesme, prema mišljenju mnogih, zvuče oporo i teško, Damir sam kaže da su ljubavne. Na omotu CD-a je prekrižena slika Če Gevare, a Damir o tome govori: „Ovo je album za odrasle. Ne mislim na godine, naravno. Već na one koji su svjesni da je Che Guevara danas samo brand kao Diesel, Puma, Hilfiger. Barikade danas kroji Armani. Zato su svi na njima. Nema tu ni kurca od revolucije.“ Godine 2008. izdaje album Mrtvi Su Mrtvi za etiketu Moonlee Records, opet sa 12 pesama. Na omotu je ponovo slika Če Gevare, samo što je ovog puta njegovo lice zamenjeno mrtvačkom glavom.[3] Avdić je još i autor romana „Na krvi ćuprija“, koji je tematski povezan sa muzičkim izdanjem, i bavi se „urbanim frustracijama“ prosečnog BiH mladića.  

GRRR! Program

 -Promocija antologije stripova novoseljanskih autora, pod nazivom  „S kamenom u ustima – Strip priče iz zemlje ravničarskih halucinacija “ o knjizi govori urednik edicije, Zoran Jović

Mala istorija foto nagona – beogradski umetnik Talent govori o svojoj kolekciji fotografija pronađenih na buvljim pijacama, uz projekciju slajdova.

 Vladimir Perić – Talent

 Studirao grafiku i fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.
1986 – 1996 pod pseudonimom Talent.
1996 – 2006 kao član grupe Talent Factory. 

 Samostalne izložbe:
2006. Talent Factory / The End, Galerija Remont , Beograd
2006. Rezervna planeta, Galerija Ozon, Beograd
2005. Made in Yugoslavia, Galerija Haos, Beograd
2004. Tehnički pregled, Galerija Remont, Beograd
2003. Trodimenzionalni tapet, mustra br.7, Galerija Doma omladine, Beograd

Slične vesti