10.4 C
Belgrade
26/03/2023
Srbija zemlja

Književno veče u Novom Pazaru sa Almirom Alićem i Rašom Komincem

Novi Pazar –Čitalački klub Novi Pazar Vas poziva u gradsku Biblioteku na književno veče sa Almirom Alićem i Rašom Komincem u petak, 18. 05. 2012. godine sa početkom u 19h.

Almir Alić je višestruko nagrađivani bosanskohercegovački pisac. Autor je nekoliko zbirki priča i romana u kojima duhovitim opisima i dinamičnim dijalozima ne ostavlja na miru čitaoca sve dok ne dođe do zadnje korice knjige. Njegov roman Soliter Titanic bio je u najužem izboru za Večernjakovu nagradu u Hrvatskoj, kao i u izboru za nagradu “Meša Selimović” za najbolji roman regije Zapadni Balkan.

Radoslav Raša Kominac, pjesnik i prozni pisac, porijeklom iz Raške, autor je desetak knjiga proze, poezije, a napisao je i dvije drame. Dobitnik je nagrade za poeziju časopisa Ulaznica iz Zrenjanina. Poezija Raše Kominca pisana govornim stilom i ironično poetizovana kratka proza, po riječima kritičara, prijatno su osvježenje nakon naglašene pretencioznosti savremenih srpskih pjesnika. U njegovim djelima česte teme su ljubavni i porodični odnosi viđeni iz perspektive sredovječnog, mrzovoljnog pjesnika.

Slične vesti