Књижевни конкурс „Стамен и пркосан је мој завичај“

Konkurs, StempelУ жељи да стимулишу књижевно стваралаштво младих и да им истовремено приближе љепоте Републике Српске, Представништво Републике Српске у Београду и студентска организација Српски политички форум са Факултета политичких наука у Београду, расписују књижевни конкурс за пјесме и приче на тему „Стамен и пркосан је мој завичај“. За назив теме смо одабрали стих из химне Републике Српске у нади да ће, управо он, подстаћи младе људе да се поетски изразе и да своје најквалитетније стихове о Републици Српској, њеној историји и култури, њеним предјелима и људима, подјеле са нама.

По завршетку конкурса, најбољи радови ће бити штампани у Зборнику, а три аутора, за чије радове жири оцјени да се посебно истичу, добиће прикладно признање.

Представљане Зборника и додјела награда обавиће се средином маја у Београду.

За реализацију конкурса захвалност дугујемо и Удружењу књижевника Србије, као и Фондацији „Радост“.

Услови конкурса:

На конкурсу могу учествовати млади, од 18 до 26 година, који живе у Србији, Републици Српској, Црној Гори  или у некој од држава из региона. Један аутор може да пошаље највише један рад.

Рад, са пуним именом и презименом, датумом рођења и адресом становања потребно је послати на електронску адресу prkosnasrpska@gmail.com , закључно са 15. априлом 2015. године. Радови који пристигну након одређеног рока неће бити узети у разматрање.

3 Responses to Књижевни конкурс „Стамен и пркосан је мој завичај“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*