Књижевни конкурс „Преображенско појање 2016.“

Filed under: esejistika,poezija,proza,Srbija |

Stevan SremacНишки песнички круг
Народна библиотека „Стеван Сремац“ Ниш
и
„Јавне манифестације“

расписују

КЊИЖЕВНИ КОНКУРС „ПРЕОБРАЖЕНСКО ПОЈАЊЕ 2016.“

за књижевно стваралаштво на народном говору – дијалекту у две категорије:

– поезија
– кратка прича или есеј

Учесници конкурса могу учествовати са највише пет песама, односно три прозна рада (кратка прича или есеј), с тим што један аутор може учествовати у обадве категорије. Конкурском се обухвата ИСКЉУЧИВО стваралаштво на нароном говору – дијалекту.

Радови се шаљу најкасније до 1. априла на адрерсу artelitism@gmail.com у посебном документу типа .doc .docx .pdf .odt писани фонтом Times New Roman величина слова 12, српском ћирилицом или српском латиницом (уз обавезно коришћење знакова š,đ,ž,č,ć) и обавезно се потписују пуним именом и презименом уз навођење података за контакт (број телефона, e-mail адреса, кућна адреса…). Наслов документа мора да гласи „ПРЕОБРАЖЊНСКО ПОЈАЊЕ 2016“. Радови достављени на други начин неће се узети у обзир, као ни радови писани књижевним језиком.

Аутори најбољих песама и прозних радова биће позвани и учествоваће на 5. Фестиалу стваралаштва на народном говору „Преображенско појање“ 2016. који ће се одржати у Нишу 11. и 12. августа 2016. године, о чему ће бити посебно обавештени, а тада ће се прогласити резултати конкурса и биће додељене награде РЕЧ БАШТИНЕ и признања СЛОВО ХВАЛЕ И ЗАХВАЛЕ. Све трошкове доласка и боравка учесници сносе лично. Када се буду стекли услови биће објављен и зборник, а најбољи радови ће бити заступљени.

Радови приспели на конкурс се не враћају, а за објављене радове ауторима не следује хонорар.

ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР

One Response to Књижевни конкурс „Преображенско појање 2016.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*