Књижевна награда “Андра Гавриловић” седми пут

Filed under: promocije,rezultati konkursa,Srbija,vesti |

crte i reze 7Књижевна награда “Андра Гавриловић” 2015. за прозно стваралаштво биће уручена добитницима на свечаности у Свилајнцу, 06.04.2016. у 19 часова.
Љиљана Малетин Војводић (Нови Сад) освојила је награду за приповетку Скрик, а Миломир Гавриловић (Београд) за књижевну критику Енциклопедијска концепција Кише и хартије Владимира Тасића: поступци, исходишта.Награду чини повеља и новчани износ.
У наставку програма ће бити представљен Зборник “Црте и резе 7” – избор радова са књижевног конкурса. Осим првонаграђених своје прозно стваралаштво ће представити публици и аутори Јован Марковић (Београд) заступљен у Зборнику са књижњвном критиком Љубав и читање : превазилажење постмодерног осећања у Ситничарници код срећне руке, и приповедачи Драгић Цвјетиновић (Београд) приповетком Прст у око и Мирјана Милошевић (Крагујевац) краћом причом Нема прича. Позивају се да узму учешћа и остали аутори који буду у прилици да присуствују промоцији.
О конкурсу и зборнику говориће Гојко Божовић, књижевни критичар и уредник, председник жирија и Мирко Демић, књижевник, члан жирија.
Заинтересовани ће моћи да на овом блогу  преузму Зборник у PDF-u или “djvu” формату после промоције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*