Jubilej impresionizma na „Razglednici“

Filed under: izložbe,Srbija |

NICA.FrancuskaIzložba „RAZGLEDNICE“ poznatog beogradskog umetnika GORANA KOSANOVIĆA, biće otvorena u Galeriji „ZVONO“, Višnjićeva 5, u Beogradu, u utorak 15. aprila u 20 časova.

Posle izložbi  Ljubav (1999),  Grad Ljubav (2003), Planeta Ljubavi (2012), Goran Kosanović nas sada ponovo, sa puno ljubavi, putem svoje izložbe  “ Razglednice”,  odvodi u gradove i predele koji su prilikom raznoraznih putovanja, na njega ostavili snažan utisak.

“Nica”, “Barselona”,  ”Budimpešta”,  i “Atina”, su slike, naslikane akrilnim bojama uz obilato korišćenje tuša, koje je na putovanjima kroz te gradove, Goran zabeležio mobilnim telefonom.    Pored njih omaž čine i  Katedrala “ Duomo” u Firenci, Renoarova kuća u Provansi,  “Jezero kod Klagenfurta” u Austriji i slika “Balkon“.

Od “Anonimnog društva” do svetskih velikana impresionizam živi i danas u istoriji umetnosti kao putokaz i inspiracija, a Goran Kosanović nam  svojom izložbom “Razglednice”, kroz svoju ličnu originalnost, dokazuje da je ta tvrdnja tačna. Do 6.maja  će posetioci Galerije „ZVONO“, imati mogućnost da dožive delo stvoreno u počast impresionistima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*