20.2 C
Belgrade
04/06/2023
esejistika film fotografija Hrvatska poezija proza

Hrvatski klub putnika raspisuje natječaj za dodjelu nagrade “Dijana Klarić”

Dijana klaric„Nagrada Dijana Klarić“ pokrenuta je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju čiji su život i djelo bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja. Nagradu dodjeljuje Hrvatski klub putnika, a natjecati se može u pet kategorija:

–          Najbolji putopis

–          Najbolja putopisna fotografija

–          Najbolji putopisni film

–          Najbolji projekt

–          Putnik godine

Rok za prijavu istječe 1. travnja 2014. godine, a dodjela nagrada održat će se na 3. Festivalu putnika, 17. svibnja 2014. u Šibeniku kad će biti proglašeni najuspješniji natjecatelji.

Prijave se šalju na e-mail: nagradadijanaklaric@gmail.com

PRAVILA NATJEČAJA

Natječaj je otvoren od trenutka raspisivanja do 1. travnja 2014. godine. Za svaku kategoriju zadužen je tročlani stručni žiri koji će odabrati najboljeg kandidata ili kandidatkinju.

Prijaviti se može svatko tko je u 2013./2014. godini objavio putopis, snimio fotografiju ili video s putovanja odnosno poduzeo veći putnički projekt. Nema dobne granice. Natjecatelj se može prijaviti samostalno ili ga mogu kandidirati drugi. Prijava je moguća u više kategorija.

Dodjela nagrada održat će se na 3. Festivalu putnika, u subotu, 17. svibnja 2014. u Šibeniku kad će biti proglašeni pobjednici natječaja. Publici će biti predstavljeno nekoliko najuspješnijih natjecatelja u svakoj kategoriji, a najboljima će biti uručena nagrada.

Radove i prijave slati na e-mail adresu: nagradadijanaklaric@gmail.com

U naslovu jasno naznačiti kategoriju za koju se natječe (primjer naslova: Kategorija Najbolja putopisna fotografija) te priložiti kratka obrazloženja: za kategorije „Najbolji putopis“, „Najbolja putopisna fotografija“ i „Najbolji putopisni film“ e-mailu je potrebno priložiti primjer uratka (ulomak putopisa, fotografiju u jpg ili pdf formatu, cjeloviti ili dio fima), a za kategorije „Najbolji putnički projekt“ i „Putnik godine“ potrebno je poslati 1 stranicu opisa po čemu je prijavljeni projekt/putnik od posebnog značaja ili interesa. E-mailu je potrebno priložiti i osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja).

„Nagrada Dijana Klarić“ pokrenuta je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju (12.12.1986. – 28.03.2013.) čiji su cjelokupni život i rad bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja. Kako bi njena ljubav prema životu i putovanju nastavila inspirirati i druge, nagradu ove godine pokreću Hrvatski klub putnika i obitelj Dijane Klarić, a dodjeljivat će se jednom godišnje prilikom Festivala.

KATEGORIJE

1. NAJBOLJI PUTOPIS

Reportaža, esej, blog, poezija ili proza; minimalno 15 kartica; napisan na hrvatskom jeziku i objavljen 2013. ili 2014. godine kao samostalna cjelina ili unutar tiskovine.

2. NAJBOLJA PUTOPISNA FOTOGRAFIJA

Objavljena ili neobjavljena.

3. NAJBOLJI PUTOPISNI FILM

Prikazan ili ne, u trajanju od najmanje 3 minute.

4. NAJBOLJI PROJEKT

Putnički projekt zanimljiv po originalnosti, inovativnosti, hrabrosti; humanitarnog ili zabavnog karaktera.

5. PUTNIK GODINE

Nema dobne granice, mogu se natjecati osobe oba spola, prijava se vrši na temelju uspješnosti i/ili značaju poduhvata, kandidirati se može 1 osoba ili par. Za putnik godine može se nominirati sam ili ga mogu nominirati drugi.

Izvor: http://www.hrvatskiklubputnika.com/nagrada_Dijana_Klaric/

Slične vesti