24.1 C
Belgrade
02/06/2023
rezultati konkursa Srbija

Hајужи избор за добитника награде „МИЛОШ ШУБАРИЧКИ“.

kikindaЖири овогодишњих 37. ПЕСНИЧКИХ СТАЗА, изабрао је пет песника у најужи избор за добитника награде „МИЛОШ ШУБАРИЧКИ“.

Од 68 песника, који су послали под шифром своје песме (по правилнику циклус од 5-10 песама), жири је прегледао преко 500 песама.

Међу одабраним песницима су : Периша Армуш Бели (Београд), Драгица Бека Савић (Бачка Паланка), Љиљана Живковић (Железник), Милица Миленковић (Сврљиг) и Јован Д.Петровић (Петровац на Млави).

Жири се једногласно определио за именоване песнике, а до краја месеца жири ће донети коначну одлуку ко је добитник награде „МИЛОШ ШУБАРИЧКИ“ за 37. ПЕСНИЧКЕ СТАЗЕ. Иначе награда, да подсетимо, носи име младог песника Кикинџанина, који је трагично изгубио живот, у својој 21 години живота на првој години студија књижевности у Новом Саду.Био је на добром путу да свој раскошни песнички таленат обликује онако како то само прави песници знају.

Жири је радио у саставу Милан Ивановић, Јован Вељин Мокрински и Добривој Вујин.

  1. ПЕСНИЧКЕ СТАЗЕ, одржаће се 23-24. октобра у Кикнди и Мокрину у организацији Књижевног удружења Кикинде, у сарадњи са Народном библиотеком „Јован Поповић“ из Кикинде.

Кикинда, 21.09. 2015.

Slične vesti