24.1 C
Belgrade
02/06/2023
Srbija

Godišnja skupština Udruženja pisaca Leskovca

LESKOVAC –  Na početku današnje Godišnje skupštine Udruženja pisaca Leskovca minutom ćutanja odata je pošta nedavno preminulom novinaru i piscu Rodoljubu Stojkoviću, dugogodišnjem uredniku Radio Leskovca. Udrženje pisaca pokrenulo je i inicijativu da jedna ulica u gradu nosi ime istaknutog leskovačkog književnika Tomislava N. Cvetkovića, prvog predsednika ovog udruženja.
Predsednica Udruženja pisaca Verica Batorović Božović ukazala je na značajne rezultate ostvarene u 2011. godini, a najvažnije je svakako da je glasilo pisaca Pomak redovno izazilo.

Dogovoreno je da zbog teške finansijske situacije članarina ostane nepromanjena – 300 dinara, a da jedan broj članova, koji žive u teškim materijalnim neprilikama, budu oslobođeni,

-Udruženja pisaca, zajedno sa porodicom Vukašina Conića, davno preminulog pisca iz Leskovca, organizovalo je lane drugi književni konkurs za kratku priču, a nekoliko članova objavilo je nove knjige i nastupalo na brojnim književnim susretima – naglasila je Verica Batorović Božović.
O Pomaku, njegovom sadšaju i budućim planovima detaljno je govorio Vlastimir Veljković, glavni urednika toga glasila.
Zaključeno je da Udruženje pisaca, iuako u teškim uslovima, nastavi rad i u 2012. godini i da prvenstveni cilj bude prijem mladih članova i redovno izlaženje glasila Pomak.

Slične vesti