FEAST: Zagreb – poziv za projekte

Filed under: Hrvatska,region |
FEAST: Zagreb – Funding Emerging Art with Sustainable Tactics (potpora umjetničkim projektima u nastajanju održivim taktikama) poziva na predlaganje projekata.
FEAST: Zagreb je zajednički obrok i eksperiment mikro-potpore umjetničkim projektima (i šire), inspiriran sličnim inicijativama poput FEAST Brooklyn iz New Yorka, ili Sunday Soup udruge InCUBATE iz Chicaga.
FEAST: Zagreb ujedno je i uvod u novi program Slobodne veze: This is not America.
Ukoliko želite diskutirati o alternativnim načinima potpore za umjetničke projekte, te poduprijeti jedan od njih, pozivamo vas da nam se pridružite na događanju na kojemu će se služiti juha i još ponešto, a koje će nam pripremiti gost kuhar, Roman Petruniak i Slobodne veze. Cijena ručka biti će 10 kuna. Sav novac sakupljen na ovaj način biti će uručen, kao potpora, jednom projektu u formi mikro-granta. Svaki gost na ručku moći će glasati za projekt po izboru i tako odrediti pobjednika.
Budući da FEAST: Zagreb organiziraju Slobodne veze u suradnji s grupom InCUBATE Chicago, da se projekt odvija u kontekstu umnogome različitom od onog američkog, te da su Slobodne veze mišljenja da kompetitivnost nije i ne može biti jedini način društvenog suodnosa, želja nam je da ovaj ručak bude više ilustracija jedne metode trenutno aktualne u okviru neinstitucionalne scene Chicaga, nego stvarno natjecanje. Isto tako, neformalnim načinom ovog raspisa služimo kao moguća direktna i trenutačna podrška jednom novom umjetničkom projektu u fazi nastajanja.
Cilj projekta jest potaknuti razgovor o financiranju umjetničkih praksi, u Americi, ali i kod nas, a po ovom modelu, namjera mu je i zaista pokušati sakupiti mini svotu za tzv. mikro grant.
Tho se sve može prijaviti za potporu?
Bilo tko od bilo gdje se može prijaviti za bilo što.
Kako se možete prijaviti za potporu?
Pošaljite kratki opis vašeg projekta (ne dulji od 1 stranice) na e- mail: slobodne.veze@gmail.com
Rok prijave: 27. travnja 2010.
Nakon FEAST: Zagreb zajedničkog obroka, uslijedit će javna prezentacija Romana Petruniaka (InCUBATE, Chicago), koji će govoriti o neinstitucionalnoj kulturnoj sceni Chicaga, s posebnim naglaskom na kreativnim strategijama povezivanja umjetnosti i svakodnevnice.
Sve će se odvijati u utorak, 27.4. u Booksi, s početkom u 16.30h
http://slobodneveze.wordpress.com/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*