„Доситејево златно перо“ – конкурс за ауторе до 30 година

Filed under: esejistika,književnost,proza,Srbija |

Zaduzbina-Dositej-ObradovicЗадужбина „Доситеј Обрадовић“  први пут објављује конкурс за награду „Доситејево златно перо“ за најбоље необјављене радове младих аутора до 30 година, у оквиру књижевних врста које је Доситеј увео у српску књижевност – есеј, басна, путопис, кратка прича.

Награда „Доситејево златно перо“  намењена је младим ауторима до 30 година. Текстови се достављају на српском језику. Аутори могу конкурисати са највише три необјављена рада. Дозвољена дужина путописа је 20 страница.

Радове потписане пуним именом и презименом, датумом рођења, адресом становања и контакт телефоном потребно је послати путем поште у четири примерка, на адресу Задужбине „Доситеј Обрадовић“ , Змај  Јовина 4/II, Београд,   као и на e-mail адресу   zaduzbinadositej@open.telekom.rs  или  info@dositejeva-zaduzbina.rs . Телефони за информације +38111  3282  240 и +38111  3282 254.

Рок за достављање радова је  1. јун 2015. год.

Жири ће изабрати три најбоља рада која ће бити награђена и објављена у Годишњаку „Доситејев врт“. Награде ће бити уручене у оквиру манифестације „Дани европске баштине“ који се одржава сваке године у септембру.

Пројекат „Доситејево златно перо“  реализује се уз подршку Секретаријата за културу Града Београда.

One Response to „Доситејево златно перо“ – конкурс за ауторе до 30 година

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*