17.1 C
Belgrade
08/06/2023
festivali film region vesti

DORF’12 – NOVA GOSTOVANJA,PROJEKTI, RADIONICE

VINKOVCI – Udruženje RARE i festival DORF u završnicu 2012. godine ulaze  sa novim projektom, radionicom i gostovanjima.

Uskoro počinje drugo predstavljanje u Splitu – u Info zoni:

http://infozona.hr/news/glazbeni-dokumentarci-u-zoni/5163

Publika imaće priliku da pogleda 9 filmova.Do kraja godine predstavljanja u Dubrovniku, Pločama, Zaboku, Slavonskom Brodu, Belom Manastiru i Sremskoj Mitrovici.
Gostovanje u Skopju, na 10.Cinedays festivalu 15.-25.11.2012.
U selekciji muzičkih dokumentaraca, osim 6 filmova sa ovogodišnjeg DORF-a,biće prikazan film „Shut up and play hits“, regionalna premijera filma o sjajnim LCD Soundsystem, onda sledi makedonska premijera filma „Crossovers“, koju će pratiti i tribina na temu EU fondovi u kulturi.
Nakon uspješno završenog projekta Crossovers, finansiranog sredstvima EU iz  fondova ,ssradnja Hrvatska-Srbija, udruženje RARE 15.10.2012. započela je novi projekt. Radi se o saradnji festivala iz Hrvatske, Srbije i Austrije, a projekat se zove „Fresh Danube Films“. Finansiran je od strane European Cultural Foundation (http://www.culturalfoundation.eu/) i traje 12 mjeseci. Zajedno s partnerima Cinema City (Novi Sad), Slobodna zona (Beograd) i Crossing Europe (Linz)program i aktivnosti usmerene su promovisanju mladih filmskih autora i njihovih debitantskih ostvarenja.
Od edukativnih aktivnosti,izdvaja se prva radionica filmske animacije, koja će se održati u Vinkovcima 08-10.11. za vrijeme novog Salona stripa i animacije 2012.
Talentovani autor Matija Pisačić iz Zagreba preneće deo svojih znanja i filmskih veština vinkovačkim učenicima i učesnicima radionice, koja je organizovana u saradnji sa DND Vinkovci. To je 6.filmska radionica koju je Udruženje RARE do sada organizovala i najbolja najava za aktivnosti i projekte za bogatu 2013 godinu.

www.dorf-vk.com

Slične vesti