Dejanu Iliću nagrada „Branko Miljković“

Filed under: rezultati konkursa,Srbija |

dejan ilicNagrada „Branko Miljković“ za najbolju knjigu poezije za 2013. godinu dodeljena je Dejanu Iliću za zabirku pesama „Katastar“ u izdanju Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ iz Kraljeva, saopšteno je danas iz Niškog kulturnog centra (NKC).

Žiri u sastavu Nikola Vujčić, Aleksandar Konstadinović i Goran Stanković odluku je doneo jednoglasno. Na konkurs je, kako navode iz NKC, pristiglo više od 100 pesničkih knjiga.

Nagradu, koja se sastoji od povelje i novčanog iznosa, dodeljuje grad Niš, a finansijski je podržava Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Nagrada će biti uručena maja ove godine, tokom održavanja Dana Branka Miljkovića. Ove godine obeležava se 80. godišnjica od rođenja Branka Miljkovića.

Ilić je rođen u Travniku 1961. godine, završio je italijanski jezik i književnost, a od 1969. godine živi u Beogradu. Za svoju poeziju i prevođenje dobio je nagrade „Đura Jakšić“ i Miloš N. Đurić“, navode iz NKC.

Objavio je knjige poezije „Figure“ (1995), „U boji bez tona“(1998), „Lisabon“ (2001), „Duvanski put“ (2003), „Kvart“ (2005), Iz vikenda“(2008). „Linije bega, izabrane pesme 1995-2008 (2011). Prevodi savremene italijanske pesnike.

Inače, prošle godine, nagradu „Branko Miljković“ dobio je Alen Bešić za knjigu „Golo srce“.

Izvor: b92

Saopštenje NKC-a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*