„Dani Gordane Todorović“ u Svrljigu

Filed under: rezultati konkursa |

SVRLJIG – Svrljiška pesnikinja Maja Milošević pobednik je konkursa „Dani Gordane Todorović“ za ciklus pesama „Talisman“.

Žiri, koji su činili književnici Zoran Vučić, Radoslav Vučković i Obren Ristić, odlučio je da drugu nagradu dodeli Miroslavu Joziću iz Smederevske Palanke za sonetni kvintet „Slike u mraku“, a treća nagrada pripala je Milu Jukiću iz Kreševa (BiH) za ciklus pesama „Panta Rei“.

Na književnom konkursu bilo je oko 150 ciklusa pesama, a posebno su izdvojeni i pohvaljeni autori Jelena Grubišić iz Niša, Dragan Radović iz Leskovca, Jelena Zarubica iz Kule, Goran Paović iz Negotina, Snežana Radojević iz Kule, Snježana Runjić iz Novog Beograda, Elizabeta Georgiev iz sela Smilovci (Dimitrovgrad), Dragan Nedimović iz Beograda, Milana Babić iz Trebinja, Dragana Kragulj iz Prijedora, Radojica Perišić iz Nove Varoši i Petra Kostić iz Svrljiga.

Kulturni centar Svrljig, koji je i organizator književnih susreta, nagrade najboljima uručiće krajem novembra na jednoj od književnih večeri.

Ova književna nagrada ustanovljena je krajem devedesetih godina prošloga veka i nosi ime značajne srpske pesnikinje Gordane Todorović, rodjene u svrljiškom Drajincu, koja je u svet poezije i književnosti zakoračila zajedno sa Brankom Miljkovićem.

One Response to „Dani Gordane Todorović“ u Svrljigu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*