Crtežom protiv korupcije

Filed under: Bosna i Hercegovina,karikatura,NVO sektor,region,strip |

Dragi drugari, Transparency International i magazin BUKA organizuju konkurs u kojem pozivaju sve zainteresovane da pošalju radove na temu korupcije i borbe protiv korupcije, u formi karikature, stripa i crteža i to do 3.12.2010 godine.

Transparency International Bosne i Hercegovine obilježava 09. decembar, Međunarodni dan borbe protiv korupcije, čijim povodom je predviđen niz aktivnosti s ciljem podizanja svijesti javnosti o ozbiljnosti problema korupcije, kao i važnosti građanskog aktivizma u borbi protiv korupcije.

TI BiH organizuje kreativne radionice i konkurse, nastojeći problem korupcije predstaviti na kreativan način, kroz karikaturu, strip i ostale vidove vizuelnog izražavanja.

TI BiH i magazin BUKA, www.6yka.com, pozivaju sve zainteresovane da se prijave na konkurs i do 03.12. pošalju radove na temu korupcije i borbe protiv korupcije, u formi karikature, stripa i crteža. Prednost će imati radovi koji na originalan i satiričan način predstavljaju problem korupcije i njenu prisutnost u BiH.

10.12. TI BiH će održati izložbu radova, pri čemu će biti izloženi svi radovi koji zadovoljavaju uslove, a najbolji radovi biće nagradjeni (1. Mjesto 300 KM, 2. Mjesto 200 KM i 3. Mjesto 100 KM). Takodje, svi radovi koji zadovoljavaju uslove će biti objavljeni na web stranici TI BiH, portalu www.6yka.com , te u raznim publikacijama i brošurama TI BiH.

Adresa za dostavljanje radova: Transparency International BiH, Gajeva 2, Banja Luka ili na ikorajlic@ti-bih.org odnosno bukamagazin@gmail.com u jpeg. formatu koji je svojom veličinom pogodan za štampanje.

Radovi bi trebalo da se dostavljaju u veličini od najmanje A4 formata, kako bi se mogli adekvatno izložiti.

Zajednička komisija sastavljena od članova iz redaTransparency International-a i magazina BUKA će zajedno odrediti pobjednika Konkursa

Sve dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na  na brojeve telefona: 051/216-369, TI,  odnosno 051/222-510 telefon u redakciji Buka portala

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*