12.8 C
Belgrade
01/04/2023

Category : pisci o svemu i svačemu

kutak za mlade Makedonija pisci o svemu i svačemu Srbija

Данило Киш: Совети до младиот писател

KR
Секогаш негувај сомнеж за владејачката идеологија и политичарите. Држи се подалеку од луѓето на власт. Чувај се, не го загадувај својот говор со некоја идеологија. Верувај дека си помоќен и од генерал, ама не  мери се  со него. Не верувај дека си послаб од генерал, ама  не мери се со......