6.4 C
Belgrade
30/03/2023
Hrvatska proza

Brod knjižara – natječaj za kratku priču

Hrvatski kulturno-turistički projekt Brod knjižara-Brod kulture priopćio je kako ove godine po prvi puta raspisuje natječaj za najbolju kratku priču, koji započinje 26. travnja i traje do 31. svibnja.
Priča koja se šalje na natječaj, mora biti dugačka od četiri do deset kartica teksta, a glavna nagrada je objava priče u Zbirci, tjedan dana plovidbe i promocija na turneji Broda knjižare.
Sve pristigle radove pregledat će žiri koji čine glumac i književnik Enes Kišević te književnik, profesor, scenarist i kolumnist Ludwig Bauer. Oni će, zajedno s organizatorom projekta i managerom u kulturi Igorom Gerenčerom, odabrati pobjednika i još devet najboljih radova.
Svih 10 radova biti će objavljeno u zajedničkoj Zbirci. I dok će prvonagrađeni imati priliku sudjelovati na ovogodišnjoj turneji i plovidbi Brodom knjižarom, gdje će promovirati Zbirku, za ostalih devet autora čije će priče također biti objavljene u Zbirci, organizirat će se jednodnevno gostovanje, promocija i potpisivanje Zbirke na turneji Broda-knjižare.
Svi radovi mogu se slati na adresu: brod.prica@gmail.com Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Objava pobjednika kratke priče biti će u lipnju 2010. godine.
Potporu natječaju za najbolju kratku proču u sklopu ovogodišnje turneje Broda kulture ‘Brod knjižara’, dalo je i Ministarstvo kulture, navodi organizator projekta ‘Brod knjižara’ Igor Gerenčer.
Brod knjižara svojim bogatim kulturnim sadržajem promiče kulturu čitanja i pisanja, okupljajući na svojim turnejama brojna uvažena imena hrvatske književne scene. Samo u posljednje dvije godine preko palube Broda knjižare gostovalo je oko osamdesetak hrvatskih književnika, pjesnika i publicista.

Slične vesti

1 comment

Knjizara 10/07/2010 at 11:17

Rad poslat. Pozdrav !

Comments are closed.