6.4 C
Belgrade
30/03/2023
Bosna i Hercegovina vesti zemlja

Bajramski koncert „Bajram dođe, mirišu avlije“

Islamska zajednica Sarajeva u saradnji sa KSCom Skenderija organizuje tradicionalni bajramski koncert Bajram dođemirišu avlijeKoncert će biti upriličen u dvorani Mirza DelibašićKSC Skenderija, 20. septembra sa početkom u 20:00 sati.

Svečanim koncertom sa više solista, horova i glumaca na impozantan i dostojanstven način biće obilježen ramazanski Bajram koji počinje u nedjelju, 19. avgusta i traje tri dana, a koji je simbol radosti, veselja, osmijeha i posebnog respekta.

Učešće na ovom koncertu potvrdili su najeminentniji izvođači duhovne i popularne muzike u Bosni i Hercegovini. Muzički producent je Emir Nuhanović, dok je tehnička organizacija povjerena Arminu Hodžiću. Također, učesnici manifestacije su, između ostalih, Elvira Rahić, Burhan Šaban, Aziz Alili, Eldin Huseinbegović, Armin Muzaferija, Mirza Šoljanin, Lejla Jusić, Erdem Alpsoy i brojna druga imena.

Koncert je humanitarnog karaktera te će prikupljena sredstva ići u Fond za stipendiranje učenika i studenata imama šehida sarajevskog medžlisa, čime će se pomoći školovanje naugroženijih kategorija društva. Ove godine se na konkcertu očekuje oko 8.000 posjetilaca, a karte se mogu kupiti u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu, kod džematskih imama na području Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo te kod uličnih prodavača.

Slične vesti