165 godina postojanja Narodne biblioteke Smederevo

Filed under: region,Srbija |

Narodna biblioteka Smederevo obeležiće od 13. do 21. aprila brojnim izložbama, naučnim skupovima i promocijama, sto šezdeset pet godina postojanja.

Povodom dvestogodišnjice smrti Dositeja Obradovića, u utorak, 19. aprila, biće organizovana izložba knjiga „Kako mi se celi život kratak čini dok smederevske nisam video predele!“, o kojoj će govoriti magistar Tatjana Lazarević Milošević.

Program „Biblioteci na dar“ održaće se 20. aprila. Tom prilikom biće dodeljene zahvalnice darodavcima i predstavnicima kompanije US Steel Srbija i uručene nagrade najaktivnijim čitaocima.

Istog dana predviđeno je predstavljanje knjige „Stihovizija 2“, a potom i stručni skup bibliotekara Podunavskog okruga. Tema skupa je „Nabavka publikacija u bibliotekama“, a predavač drDobrila Begenišić, načelnik Odeljenja selektivne nabavke u Narodnoj biblioteci Srbije.

Dvadeset prvi april obeležiće Srpska književna zadruga a predstaviće je Nina Novićević,Slobodan RakitićDragan LakićevićDragan Mrdaković. Tog dana, od 10 do 17 časova, posetioci će moći da pogledaju izložbu izdanja Narodne biblioteke Smederevo.

Biće predstavljeno i najnovije, 31. izdanje časopisa za književnost, umetnost i društvena pitanja,„Mons Aureus“, koji izlazi četiri puta godišnje. Prvi broj objavljen je oktobra 2003. godine, a osnovni cilj časopisa je da čitalačku publiku upoznaje sa dostignućima na savremenoj kulturnoj sceni.

Narodna biblioteka Smederevo, kao promoter lokalne kulturne baštine, pristupila je projektu digitalizacije zavičajne građe koji se realizuje u saradnji sa Odeljenjem za razvoj digitalne biblioteke i mikrografiju Narodne biblioteke Srbije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*