16.8 C
Belgrade
25/03/2023
časopisi Srbija vesti

Avangrad broj 11

Jedanaesti broj besplatnog lista za kulturu Avangrad donosi razgovor sa strip-umetnikom Danilom Miloševim Wostokom, a tekst prate njegovi crteži. Prisutni su i autorski osvrti Milana Živkovića na jedno pesničko i koncertno veče i Ivana Panića na fenomen psihološke literature o traganju za srećom. U ovom broju može se pročitati i opširniji tekst o ruskom književniku Konstantinu Vaginovu, kao i prikazi knjiga Zorana Ilića i Kurcia Malapartea.

Kao i uvek, prisutne su i recenzije malo poznatih muzičkih bendova (Wire, …And You Will Know Us…, The Veils, Ulver, Cut Hands) Potom, naići čete na zanimljivu priču o ludom Ćiri, nesvakidašnjoj figuri starog Sombora.

Avangrad možete nabaviti u Somboru (Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, Kulturni centar Laza Kostić, biletarnica Narodnog pozorišta, Pedagoški fakultet, kao i u kafićima i klubovima), Baču (Kulturno-etnološki klub Iskon), Novom Sadu (Gradska biblioteka, Biblioteka Matice srpske, Omladinski centar CK13, knjižara Most, Izba, Radio kafe) i Kikindi (pozorišni klub Pro Art).

Prilozi (priče, pesme, fotografije i fotomontaže, kritičke osvrte ) se šalju isključivo na mejl: avangrad@gmail.com. Detaljnije o samom listu i njegovoj koncepciji možete pogledati na www.facebook.com/avangrad, www.myspace.com/avangrad i avangrad.weebly.com gde su i linkovi za skidanje PDF izdanja.

Slične vesti