17.3 C
Belgrade
07/06/2023
Hrvatska region

11. Platforma mladih koreografa

Plesni Centar Tala poziva sve mlade plesače i koreografe koji imaju inovativnu plesnu formu, originalnost, dobru ideju i jasnu strukturu i predanost da se prijave na natječaj.
Plesni centar Tala ponovno će omogućiti na Platformi mladih koreografa, koja će se održati od 4. do 10. rujna u Zagrebu, neafirmiranim plesačima i koreografima da javno predstave svoj rad. Dobrodošli su svi koreografi početnici kao i „mladi“ koreografi s iskustvom, profesionalni koreografi i plesači, pojedinci i grupe koje djeluju u suvremenom plesu, bez obzira na formalnu naobrazbu. Najtalentiraniji od njih dobit će priliku pokazati svoje radove na međunarodnim plesnim platformama, te ostvariti druge oblike lokalne, regionalne i međunarodne suradnje. Osim mladih autora, bit će prikazane najzapaženije plesne predstave iz protekle sezone, kao presjek profesionalne hrvatske plesne scene, a održat će se i gostovanja renomiranih stranih autora. Natječaj je otvoren do 8. svibnja, a obrazac prijavnice kao i sve upute o natječaju možete pronaći na internet stranicama centra Tala.
O radovima pristiglima na natječaj odlučuje selekcijska komisija u sastavu od tri člana. Komisija odabire najviše četiri rada koja će na Platformi biti predstavljena u okviru natjecateljske večeri BREAK A LEG koja je otvorena isključivo za mlade hrvatske autore – koreografe koji tek započinju svoj stvaralački put. Najperspektivnijem mladom hrvatskom koreografu na Platformi dodjeljuje se nagrada.
Sve predstave prikazane na Platformi prati grupa partnera iz mreže koju čine selektori, promotori, direktori festivala i čelni ljudi važnih svjetskih organizacija i koreografskih centara. Platforma je svojevrstan „market“ na kojem se prezentiraju radovi hrvatskih i inozemnih koreografa.

Slične vesti