Саопштење 46. Фестивала поезије младих у Врбасу

Filed under: rezultati konkursa,Srbija |

festival-poezije-mladih

Овогодишњи 46. фестивал поезије младих, који је требало да се одржи од 20 – 24. маја, отказан је због катастрофалних поплава које су задесиле Србију, а поступајући у складу са раније расписаним конкурсом за младе песнике до 27 година старости из Србије и региона, у четвртак 22. маја одржана је седница стручног жирија на којој су донете одлуке о најбољим песницима.

ТРЕЋУ награду добила је МИЛИЦА ЊЕЖИЋ из Бањалуке, ДРУГУ награду је добила ИВАНА БУНТИЋ из Мостара, а ПРВУ награду је добила ТАМАРА ХРИН из Руског Крстура. Награда „Станко Симићевић” која се додељује најмлађем финалисти припала је ТИЈАНИ РАДОВАНОВИЋ из Ваљева.
Прва награда је штампање књиге, а друга и трећа награда су новчане. Ивана Бунтић и Милица Њежић одрекле су се новчаног износа награде за помоћ пострадалима у поплавама. У питању је износ од 17.500 динара за другу награду и 11.500 динара за трећу награду. Награду „Станко Симићевић” у виду поклон књиге додељује библиотека у Врбасу.
Жири у саставу Перо Зубац, Душан Стојковић и Бранислав Зубовић, одлуке је донео једногласно.
Откупна награда „Палета младих” у износу од 25.000 динара, за најбољег младог сликара, по одлуци селектора Саве Степанова припала је Владимир Винкићу из Панчева.
Врбас, 23. мај 2014. Савет Фестивала поезије младих

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*