17.3 C
Belgrade
07/06/2023
festivali

***Македонија*** Прилеп***Пиво Фест*** ЗДРАВКО ЧОЛИЌ***

од 14 јули  до 17 јули

ЗДРАВКО ЧОЛИЌ ќе пее на „Пивофестот“ во Прилеп. Според најавите, тој ќе биде најглавна музичка атракција на пивијадата од 14-17 јули.

Се очекува Чолиќ да го надмине ланскиот рекорд на посетеност на Пивофестот со Цеца од над сто илјади гости на централната забава.
За годинашнава програмата на „Пиво фест“ се преговара и со други пејачи од овие простори, како што е Харис Џиновиќ, групата Ван Гог од Белград и со познати македонски музички ѕвезди. Програмата треба да биде комбинација на македонска и на балканска музика.

 

српски:

Здравко Чолић ће певати на „Пивофесту“ у Прилепу. Према најавама, то ће бити пре свега музичку атракцију на ову пивијаду од 14-17 јула.
За програм овогодишњег „Пиво фесту“ преговара се са другим певачима из региона као  Харис Џиновић, бенд Ван Гог из Београда и др. Програм би требало да буде комбинација македонске и балканске музике.

Програма:

Четврток – 14.07.2011

RED FIVE POINT STAR (SLO)
JOKE (FRA)
ФОЛТИН (MKD)
СУПЕРХИКС (MKD)

Петок – 15.07.2011

THE PURPLE ZEPPELIN (MKD)
CROSSROAD BLUES BAND ( MKD)
VAN GOGH (SRB)

Сабота – 16.07.2011                                                                   

ГОЦЕ АРНАУДОВ (МКД)
МИЛЕ КУЗМАНОСКИ (МКД)
ЕЛЕНА ВЕЛЕСКА (МКД)
ХАРИС ЏИНОВИЧ (БИХ)

Недела- 17.07.2011

ВЛАТКО ИЛИЕВСКИ (МКД)
ЕЛЕНА РИСТЕСКА (МКД)
ЛАМБЕ АЛАБАКОВСКИ (МКД)
ЗДРАВКО ЧОЛИЧ (БИХ)

 

 

Slične vesti