Конкурс за најбољи необјављени роман „ЗЛАТНА СОВА“

Filed under: Bosna i Hercegovina,proza,region,Srbija |

Поводом обиљежавања 20 година постојања и рада Јавног предузећа „Завод за уџбенике и наставна средства“ а. д. Источно Ново Сарајево, наша кућа позива истакнуте писце, са ијекавско-екавског говорног подручја српског језика, да узму учешћа на Конкурсу за најбољи необјављени роман за награду „Златна сова“.
Књижевна награда издавачке куће ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ а. д. Источно Ново Сарајево, као једног од стубова образовања и књижевности Републике Српске у протеклих 20 година, под именом „Златна сова“, обухвата плакету (повељу) за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу не мањем од 1.000 примјерака, те новчану награду у износу од 15.000,00 конвертибилних марака.
Такође, поред првонаграђеног романа, наша кућа ће, према одлуци стручног жирија, објавити још два високооцијењена рукописа.
Право учешћа на Конкурсу имају сви писци са ијекавско-екавског говорног подручја српског језика, који благовремено доставе свој рукопис, под условом да рукопис романа није никада раније објављен, како на српском, тако ни на другом језику.
Рукопис који је дјелимично објављен у штампаним или електронским медијима (нпр. путем blog-а) не рачуна се као објављено дјело, те се поменута чињеница неће сматрати разлогом за искључивање аутора и његовог дјела из конкуренције.
Један аутор може конкурисати само са једним рукописом. У случају непоштовања наведеног правила Конкурса, сва дјела тог аутора искључиће се из конкуренције за награду „Златна сова“.
Аутори три најбоље оцијењена рукописа, према одлуци стручног жирија, учешћем на овом конкурсу обавезују се да ће пренијети на Јавно предузеће „Завод за уџбенике и наставна средства“ а. д. Источно Ново Сарајево, као издавача, искључиво и територијално неограничено право издавања ауторских дјела са којима учествују на конкурсу, у периоду од три године од издавања истих.
На Конкурс слати необјављени рукопис романа, штампан у три примјерка. Aутори три награђена романа обавезују да рукописе, након коначне одлуке о избору, доставе и у електронској форми.
Рукописе, потписане шифом, слати искључиво путем поште, са адресом и контакт телефоном аутора, у посебној, затвореној коверти. Рукописи евентуално достављени путем електронске поште или на други неодговарајући начин, неће се узети у разматрање и исти неће бити предметом конкуренције за награду „Златна сова“.
Достављени рукописи се неће враћати ауторима.
Посљедњи дан за доставу рукописа на напријед наведени начин је 6. мај 2013. године.

У Источном Сарајеву, дана 07.11.2012. године
в.д. Д И Р Е К Т О Р
________________________
Раде Ристовић

http://www.zunsrs.com/images/stories/Dokumenti/plakatzlatnasova1.pdf

10 Responses to Конкурс за најбољи необјављени роман „ЗЛАТНА СОВА“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*