3.3 C
Belgrade
28/03/2023
kolumne region Srbija

Zoran Škiljević: PITALICE po Čika Jovi Zmaju

writerPitam se, pitam se, šta bi to moglo biti: ide ulicom a samo što ne zaplače pošto ga niko ne zarezuje ni za suvu šljivu?

Onaj što ide ulicom a samo što ne zaplače pošto ga niko ne zarezuje ni za suvu šljivu, može biti samo pisac, jedan od onih koji još nisu objavili ni jednu knjigu.

Tačan odgovor! Jedno pozitivno brojanje za autora ove priče.

A, da vidimo sad, šta bi ovo moglo biti: ide ulicom i zvera okolo kao sumanut neće li ga neko konačno prepoznati?

Onaj što ide ulicom i zvera okolo kao sumanut neće li ga neko konačno prepoznati, može bti samo pisac koji je upravo objavio prvu knjigu.

Još jedan tačan odgovor! I još jedno pozitivno brojanje…

Onda, da čujemo šta bi to moglo biti: ide ulicom a svi mu se dive i tapšu ga po ramenu?

Onaj što ide ulicom a svi mu se dive i tapšu ga po ramenu, može biti samo pisac, romansijer, srećni dobitnik ovogodišnje NIN-ove nagrade.

Još jedan tačan odgovor i još jedno…

Ovo sve nije bilo teško pogoditi, jel’. Ali, hajde sad, na muci se, kažu, poznaju junaci. Da vidimo šta bi to moglo biti: ide ulicom a svi ga pljuju, pljuju, pljuju… ulipan je tako da ga je strahota pogledati?

Ha, ha, znam o kome je reč. Štaviše, o tome lično mogu da posvedočim! A sad, evo odgovora. Onaj što ide ulicom a svi ga pljuju, pljuju, pljuju, i ulipan je tako da ga je strahota pogledati, je niko drugi do pisac, romansijer, i to jedan od popularnijih u čaršiji, sretnik kome se konačno omaklo da napiše i nešto pametno pa još i uinat svima i uinat svemu, nešto što nam ovakvim kakvi smo nije milo čuti, pa se, drznik jedan, mutivoda i bezveznjak, još našao pametan da to pametno što je napisao i objavi!

Pogrešno! Pogrešno! Auu, sve si sad uprskao! Sve što si zbrojao, majkoviću, sad si izgubio!

Ih, ta nemojte kasti?!!

 

 

 

 

Slične vesti