0.5 C
Belgrade
28/01/2023
pozorište Srbija

„Život je san“ u Narodnom pozorištu

Predstava „Život je san“ po komadu Pedra Kalderona de la Barke, a u režiji Slobodana Unkovskog biće premijerno izveden 23. januara na Velikoj sceni Nacionalnog teatra.

 Reditelj je o ovom komadu rekao da je kao i svi veliki književni komadi lak za razumevanje, a težak za igranje i dodao da želi da napravi „predstavu o snovima, sa više nivoa realnosti“.

U rad na predstavi uključeno je dvadesetak studenata glume, a reditelj Unkovski rekao je da mu je izuzetno drago što je pozorište podržalo jednu ovakvu ideju.

Glumačku podelu čine Predrag Ejdus (Bazilije, poljski kralj), Nikola Rakočević, Boris Pingović, Boris Komnenić, Bojan Dimitrijević, Nataša Ninković, Nada Šargin i student treće i četvrte godine glume Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Za kostim su zadužene Svetlana i Jelena Proković, a muziku za predstavu komponovala je Irena Popović.

Komad „Život je san“ napisan je pre 400 godina, a od poslednje postavke u Nacionalnom teatru prošlo je više od 18 godina.

Izvor: Mondo

Slične vesti

1 comment

“Život je san” u Narodnom pozorištu : Mlad Grad | Sremska Mitrovica | Portal mladih Grada Sremska Mitrovica 11/01/2012 at 11:21

[…] Konkursi regiona | Pročitajte vest na sajtu izvora window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); […]

Comments are closed.