2.8 C
Belgrade
29/11/2022
rezultati konkursa Srbija

Živorad Nedeljković dobitnik nagrade Vasko Popa

vasko_popaŽiri za pesničku nagradu „Vasko Popa“ u sastavu Radivoje Mikić, predsednik, Duško Novaković i Dušan Belča, članovi, nakon nekoliko sednica na kojima je razmatrao poeziju iz produkcije za 2012. godinu, doneo je odluku da se priznanje „Vasko Popa“ za 2012. godinu dodeli pesniku Živoradu Nedeljkoviću za knjigu„Talas“ u izdanju izdavačke kuće Arhipelaga iz Beograda.
Nagrada će Živoradu Nedeljkoviću biti uručena u Vršcu, 1. jula tekuće godine, u podne, u svečanoj sali Skupštine opštine Vršac, uz prisustvo Vrščana, gostiju i prethodnih dobitnika ove ugledne nagrade.
Nagradu „Vasko Popa“ su 1995. godine osnovali „Agencija Đorđević“ i „Društvo prijatelja Vršca – Vršac lepa varoš“. Darodavac Povelje i novčanog iznosa nagrade je Fondacija Hemofarm, a pokrovitelj manifestacije je Skupština opštine Vršac.
Živorad Nedeljković je devetnaesti dobitnik nagrade „Vasko Popa“, a među prethodnim dobitnicima su i pesnici: Borislav Radović, Ivan V. Lalić, Milutin Petrović, Slobodan Zubanović, Novica Tadić, Duško Novaković, Vujica Rešin Tucić, Radmila Lazić, Vojislav Karanović, Miodrag Maksimović, Milan Đorđević, Saša Jelenković…

Slične vesti