-0.9 C
Belgrade
05/02/2023
Srbija vesti

ZAVRŠAVA JEDANAESTA FILMSKA KOLONIJA

Filmska kolonija, u organizaciji Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“  i ovog leta okupila je mlade umetnike sa ciljem, da se upoznaju sa osnovama izrade filma i da uz asistenciju profesionalaca naprave kratkometražne filmove.

Ova godina je jedanaesta godina njihovog postojanja, a održava se u Deliblatskoj peščari.

Članovi Filmske grupe, rade tokom cele godine u okviru Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“, da bi se tokom dve nedelje u Deliblatskoj peščari i praktično oprobali. Naime, kreiraju kratke filmove počev od ideje, preko scenarija, režije, snimanja sve do montaže kao finalnog dela njihovog rada.

Ivan Rakidžić, osnivač filmske kolonije, ističe da je ona značajna, jer afirmiše mlade ljude, a za deceniju postojanja, izašlo je skoro desetak profesionalnih filmskih autora. Cilj kolonije, prema Rakidžićevim rečima je davanje podrške i podstreka mladima u ovoj umetnosti, što indirektno doprinosi stvaranju  kvalitetne filmske publike, koja će znati da prepozna umetnička ostvaranja.

Svake godine, dolaze novi članovi, čak su oformljene mlađa i starija grupa.

Filmska kolonija se dosta razvila u odnosu na sam početak i njen značaj za mlade je veliki, objasnio je direktor Regionalnog centra, Dragoljub Cucić.

Na jesen, sa početkom nove školske godine, Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ predstaviće filmove, koji su nastali ove godine.

Filmska kolonija se završava u ponedeljak, 18. jula.

Slične vesti