5.4 C
Belgrade
05/12/2022
esejistika Srbija

ЗаУМ организује такмичење најбољих текстописаца

boticeliВаше текстове можете слати у периоду од 15.08.2016. па све до 10. дана наредног месеца – септембра. Резултате ћемо објавити 15. септембра.

Све појединачне теме на које се може писати јесу равноправне и бира се један победник целокупног такмичења. Најбољи учесници ће добити могућност писања и објављивања својих текстова на нашем сајту. Победнику уз то следује и вечна слава.

Месец септембар желимо да посветимо светској и југословенској ренесанси. Наша идеја јесте да представимо овај временски период – покрете, догађаје, људе, велика дела…

ЗаУМ задржава право да све текстове који учествују на такмичењу објави на сајту уз навођење података аутора које он сам изабере. Текст се може објавити под псеудонимом, именом, презименом…

Било би добро да Ваш текст садржи више од 450 речи. Пишите га ћирилицом.

Теме на такмичењу

Желимо да прочитамо Ваше одговоре, настале из здравог труда, на неку од задатих тема коју сами изаберете:

Музика ренесансе;
Дела ренесансе;
Личности ренесансе;
Архитектура ренесансе;
Италија ренесансе;
Далматинска ренесанса;
Дубровник у ренесанси.

Критеријум

Ваш текст треба да буде информативан и релативно сажет. Потребно је да тему представите тако да њен читалац добије што више памтивих информација.

Основни критеријуми којима ћемо се водити при одабиру победника јесу:

Одговор на тему;
Садржај текста;
Форма писања;
Аутентичност текста;
Општи утисак.
Ваш текст пошаљите као прилог мејлом на адресу blog@zaum.rs.

У наслову мејла треба да прво стоји реч „Такмичење“, а затим Ваше име и презиме. У самој поруци напишите колико имате година и наведите место из кога долазите. Текст шаљете као прилог мејлу.

Срећно!

Slične vesti