6.7 C
Belgrade
03/02/2023
promocije Srbija

Zašto se Srbi plaše promaje

ProzorU Kulturnom centru Beograda, na promociji pod nazivom “Zašto se Srbi plaše promaje” u četvrtak, 20. juna, u 20 časova, predstavlja se novo izdanje Književne radionice Rašić –  “Strah od promaje” Slobodana Bubnjevića

Serija predstavljanja upravo objavljene knjige “Strah od promaje” Slobodana Bubnjevića počinje 20. juna, u 20 časova, promocijom u Kulturnom centru Beograd. Na promociji će se čuti reči iz ugla izdavača, autora i književne kritike, ali i sa društveno-političkog, odnosno novinarskog stanovišta.

 Promocija će osvetliti kako književnu, tako i opštu klimu u kojoj se knjiga pojavljuje, odgovarajući na jednostavno pitanje – zašto danas čitati baš ovu knjigu?

 “Strah od promaje” je druga knjiga Slobodana Bubnjevića (1978), koji, kao autor mlađe generacije, piše prozu i drame. Prošle godine je dobio stipendiju Fonda Borislav Pekić za rukopis romana “Sedmi narod”, koji će biti objavljen nakon “Straha od promaje”.

 Književna radionica Rašić je nova izdavačka kuća koju su 2013. osnovali urednici i zaposleni u nekada vodećoj beogradskoj izdavačkoj kući “Stubovi kulture”, nakon što se ona ugasila pod teretom finansijskih problema.

 strahpoziv-mailZAŠTO SE SRBI PLAŠE PROMAJE?

Predstavljanje knjige “Strah od promaje” Slobodana Bubnjevića
Kulturni centar BeogradaGalerija Arteg
Četvrtak, 20. jun 2013, 20 časova

UČESNICI
Filip Švarm, novinar i urednik nedeljnika “Vreme”
Sasa Ćirić, književni kritičar i urednik lista “Beton”
Ivan Radosavljević, urednik izdanja
Slobodan Bubnjević, autor

Saznajte više na sajtu www.strahodpromaje.rs

Slične vesti