8.4 C
Belgrade
06/12/2022
region rezultati konkursa

Za nagradu „Erste fondacije“ bori se i 10 organizacija iz Srbije

U uži izbor za ovogodišnju nagradu „Erste fondacije“ projektima za društvenu integraciju ušlo je 10 organizacija iz Srbije, saopšteno je danas iz te fondacije.

Tokom tromesečnog konkursa, od 1.850 poslatih prijava koje su stigle iz Češke, Mađarske, Moldavije, Rumunije, Slovačke i bivših država SFRJ, u uži izbor ušla su 133 projekta.

Projekti iz Beograda koji su u užem izboru su festival „Dani Sarajeva“ Inicijative mladih za ljudska prava, „Doktori klovnovi“, Saše Stanojevića i „Body frame“ grupe „Hajde da“, projekti „Treće Doba“ Udruženja za lokalni razvoj Kamenic iz Niša i „Saznajte o životu“ Udruženja građana “Kokoro“ iz Bora.

 

U uži izbor ušli su i „Get exited“, Exit fonda iz Novog Sada, „Zdravljem protiv siromaštva“ projekat Udruženja građana i roditelja dece sa posebnim potrebama iz Kruševca, „Servis podrške roditeljima i deci sa invaliditetom“ Društva za cerebralnu i dečiju paralizu iz Ivanjice, Mjuzikl „Zemlja čuda“ Mirele Milojević iz Kruševca i „Mala kućna zajednica“ udruženja „Na pola puta“ iz Pančeva.

Tim stručnjaka „Erste fondacije“ će do 30. aprila posetiti organizacije čiji projekti su ušli u uži izbor, a nakon toga, svih 133 projekata biće predstavljeni međunarodnom žiriju koji će izabrati 30 pobednika.

Nagrade će biti uručene na ceremoniji u Pragu, 20. juna. Trideset pobednika će podeliti nagradu u ukupnom iznosu od 610.000 evra.

 

Izvor: Blic

Slične vesti