1.6 C
Belgrade
01/02/2023
književnost proza Srbija

XIV konkurs za najkraću kratku priču

almaIzdavačka kućaAlma”, u saradnji saBeografitima”, organizuje XIV konkurs za najkraću kratku priču. Šalju se do tri neobjavljene priče ne duže od 15 redova (900 znakova). Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja. Priče, odštampane u jednom primerku (pošto priče skeniramo, više nisu potrebna tri primerka), potpisuju se šifrom, a razrešenje šifre dostavlja se u zasebnoj manjoj koverti, gde se navode i osnovni podaci o autoru (datum i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, imejl adresa…). Žiri će dodeliti I, II i III nagradu. Priče, potpisane imenom i prezimenom, mogu se poslati i elektronskom poštom, i u tom slučaju ne učestvuju u konkurenciji za nagrade, ali će biti objavljene u zborniku – ukoliko to svojim kvalitetom zavređuju.

Radovi se šalju na adresu:

Alma
Molerova 62-A
11000 Beograd

ili

Alma.izdavackakuca@yahoo.com

Pošto veliki broj mejlova, iz nepoznatih razloga, ne stiže do nas, svima koji priče pošalju elektronskom poštom potvrdićemo da smo njihov mejl primili. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da priče pošaljete ponovo. 
Konkurs je otvoren do 1. septembra 2015. godine. Žiri će proglasiti pobednike 15. oktobra. Objavljene priče neće se honorisati.
Sve informacije o konkursu, nagradama, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alma.rs. Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa.
 
Đorđe Otašević                                                                      Darko Kocjan
 („Alma”)                                                                                        („Beografiti”)

Slične vesti

2 comments

Jovan 15/10/2015 at 15:46

Gde su i da li su objavljeni rezultati?

Stefan Jankovic 20/10/2015 at 23:16

Zaista, gde mogu da se vide rezultati.

Pise da ce ih objaviti petnaestog oktobra, ali ih nema nigde, a poziv na konkurs su sklonili sa sajta.

Comments are closed.