21.6 C
Belgrade
10/06/2023
fotografija region Srbija

„Vrednosti“: 6. Međunarodni foto-konkurs Noći muzeja u Novom Sadu

logo UPG NOC MUZEJANoć muzeja u Novom Sadu i OTP banka pozivaju vas na učešće u nagradnom foto-konkursu pod nazivom „Vrednosti“. Pravo učešća imaju profesionalni fotografi, amateri i ostali ljubitelji fotografije, iz Srbije i inostranstva.

 Tema foto-konkursa podrazumeva odgovore na sledeća pitanja: Šta je za vas vredno i dragoceno? Šta cenite, na šta se oslanjate, šta vam daje nadu? Koji način života smatrate ispravnim i koje norme ponašanja važnim? Šta su za vas prave vrednosti?

Na konkurs se šalju fotografije snimljene tokom 2012. i tekuće godine. Jedan autor može da učestvuje sa najviše pet fotografija. Potrebno je da ih pošalje na e-mail adresu nocmuzejaprogram@gmail.com, u JPEG formatu, rezoluciji 300dpi, minimalne širine 1200px i veličine do 5MB. Uz svaku fotografiju, neophodno je poslati podatke o autoru (ime i prezime, adresa i telefon), kao i o fotografiji (naziv fotografije, mesto i vreme kada je snimljena). Sve vrste korekcija fotografija su dozvoljene.

Učesnici moraju biti autori fotografija koje pošalju i imati neotuđiva autorska prava na te fotografije, definisana važećim zakonom o autorskim pravima. Strogo je zabranjeno kopiranje takvog sadržaja bez dozvole autora. Organizator konkursa odriče se odgovornosti u slučaju povrede ovog prava od strane trećeg lica. Organizator ima pravo korišćenja svih poslatih fotografija isključivo za promociju foto-konkursa i izložbe odabranih fotografija, u bilo kojem obliku i u bilo kojem mediju. Pri tome, organizator će nastojati da navede ime autora, ali ne odgovara ukoliko uredništvo drugog medija to ne učini. Pri ovakvom korišćenju, organizator se oslobađa bilo kakvih potraživanja od strane autora fotografija.

Organizator zadržava pravo da ne prihvati fotografiju za koju smatra da ne odgovara temi postavljenog konkursa i koja ne zadovoljava minimalne tehničke standarde. Pristigli radovi koji prođu selekciju stručnog žirija biće izloženi u Noći muzeja 18. maja 2013. godine u Novom Sadu, a najuspešnji autori nagrađeni. Prvu nagradu OTP banke, u visini 500€, dobija autor najbolje fotografije, prema oceni žirija.

Konkurs je otvoren do 1. maja 2013. godine.

Slanjem fotografija na konkurs, autor potvrđuje da se u potpunosti slaže sa gore navedenim uslovima. Dodatne informacije: nocmuzejaprogram@gmail.com ili 063 249 319, 063 593 100. I ove godine, Noć muzeja u Novom Sadu organizuje Asocijacija za vizuelnu umetnost i kulturu „Visart“, kao deo nacionalne manifestacije kojom rukovodi Umetničko-produkcijska grupa „Noć muzeja“.

 

Slične vesti