4.6 C
Belgrade
31/01/2023
časopisi Srbija stalni konkursi

VOX – časopis za studente

Vox je časopis za studente.

Bavi se aktuelnim studentskim pitanjima, kao i pojavama i ličnostima iz sveta kulture, sporta i zabave. Tim Vox-a je tim entuzijasta okupljenih oko iste ideje, ideje da je život lep – čak i ovde kod nas na Balkanu, u Srbiji – i da ima toliko toga dobrog što treba prepoznati i o tome pisati.

Vox je časopis koji se ne bavi samo problemima – već i rešenjima, ne samo opštim crnilom – već i mnogim dobrim stvarima koje su svuda oko nas. „Lepota je u oku posmatrača“, kaže jedna engleska izreka.

Poslednjih nekoliko godina Udruženje Fokus uspešno sarađuje sa studentima na izradi časopisa VOX, koji je postao jedan od najčitanijih studentskih časopisa u Srbiji. VOX  sadrži članke studenata iz cele Srbije i ima za cilj promovisanje istih kao budućih vođa u našem društvu.

Takođe, VOX želi da podstakne razmišljanje o pravim životnim vrednostima, istakne neke pažnje vredne članove našeg društva – najviše one sa Univerziteta, bude pokretačka snaga za humanitarne poduhvate i obrati pažnju na prave potrebe našeg društva.

Svoj doprinos časopisu tokom pet godina koliko postoji, dali su mnogobrojni studenti sa svih fakulteta beogradskog i novosadskog Univerziteta, kao i istaknute ličnosti među kojima su Dejan Popović, Slobodan Klisinski, Nebojša Dugalić, Isidora Žebeljan, Mira Adanja – Polak, Mirjana Karanović, Uroš Petrović, Zorica Tomić, Tijana Mandić, Kokan Mladenović, Snezana Andjelić, Branko Bjelajac, Stefan Arsenijević, itd.

Vox populi – vox Dei , govorili su Latini, a glas studenata je glas naroda ili jednog njegovog dela koji i te kako ima šta da kaže. Veliki entuzijazam koji studenti imaju u procesu stvaranja ove novine, samo je dokaz da su njihovi glasovi neophodni, jer entuzijazam je retka pojava u poslednje vreme. Prisutan je samo kod onih koji imaju snage i vere da nešto u svetu oko njih može i treba da se menja na bolje.

Priključite se i pišite! Tema je na pretek, samo se obazrite oko sebe. Da preinačimo gorepomenutu englesku izreku: „Teme su u oku posmatrača“.

http://www.vox-magazin.com/

 

Dosadašnji brojevi mogu se pogledati na:

http://www.vox-magazin.com/clanci.htm

 

Slične vesti