1.1 C
Belgrade
08/02/2023
promocije

Vodič kroz izložbe i gradove

Samo jedan dan, u utorak, 02. novembra 2010.
Od 14 do 20h

Boba Mirjana Stojadinović
VODIČ KROZ IZLOŽBE I GRADOVE
Izložba audio vodiča
Rad je dobio nagradu galerije 25. Memorijala Nadežde Petrović u Čačku

RAD MOŽE DA SE SLUŠA NA SRPSKOM I NA ENGLESKOM

Na preseku različitih medija, moj rad je ukorenjen u iskustvu neposrednog okruženja. Kroz rad me interesuje kontakt sa ograničenim brojem publike, radeći sa načinima na koje iskustvo može da se podeli – iskustvo različitih prostora. Kroz često participatorne radove želim publiku da suočim sa situacijama nad kojima odbijam da preuzmem potpunu odgovornost. Interesuju me pozicije ovde i tamo, insajdera i autsajdera, kao i nepripadanja.
„Vodič kroz izložbe i gradove“ je interaktivni rad rađen posebno za 25. Memorijal Nadežde Petrović i prostor Galerije Nadežda Petrović. Koristeći prostor kao osnovnu referencu, ja ga kroz audio vodič raz(g)rađujem pričama o vremenskoj višeslojnosti Galerije Nadežde Petrović u Čačku – bavim se tragovima vremena kroz prostore i tragovima ljudi u drugim ljudima.
Ovo vođenje prevazilazi okvire samog prostora, nikada ga, zapravo, ne napuštajući.

::
Produkcija rada: Galerija Nadežda Petrović, Čačak i kustosi 25. Memorijala Nadežde Petrović
Posebna zahvalnost za pomoć u realizaciji rada: RTS – Radio Beograd / Snežana Stamenković.

::
Boba Mirjana Stojadinović (1977, Srbija/Bugarska)
http://bobaart.wordpress.com/
Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, i magistrirala likovnu umetnost na Institutu Pit Cvart u Roterdamu, Holandija i Fakultetu umetnosti u Plimutu, Engleska. Samostalno je izlagala od 1998. godine u galerijama SKC, DOB, Remont, FLU i REX u Beogradu, Savremenoj galeriji u Zrenjaninu i Galeriji Kulturnog centra Laza Kostić u Somboru. Autor je više od pet projekata, koji se bave javnim i privatnim prostorom, kao i politikom kulture. Trenutno vodi Forum: publika o radovima vizuelne umetnosti UMETNIK KAO PUBLIKA.

Slične vesti