-0.9 C
Belgrade
05/02/2023
vesti

Vladimir Bulatović – Buči: Izmišljeno ali istinito

Iz štampe je izašla zbirka priča pod naslovom „Izmišljeno ali istinito“ proznog pisca Vladimira Bulatovića Bučija, u izdanju izdavačke kuće Banatski Kulturni Centar iz Novog Miloševa.
Promocija knjige je planirana za kraj oktobra ove godine na Sajmu knjiga u Beogradu. Recenziju je napisao Ljubivoje Ršumović, a dizajn korica i ilustracije je uradila Maja Josimović.
Knjiga će moći da se kupi na štandu Banatskog Kulturnog Centra na Sajmu knjiga u Beogradu, a u slobodnoj prodaji će se naći u novembru ove godine.

Izvod iz recenzije Ljubivoja Ršumovića:

Mladalački ponesene, ove priče su odevene u lep i uredan srpski jezik, bez mnogo nepotrebnog pridevskog nakita, koji često ume da odvuče pažnju čitaoca na sporedne koloseke. Srećom, to je mladi autor vešto izbegao…
Ono što na kraju treba konstatovati jeste istina da autor učestvuje u svakoj priči, kao duh pokretač i duh zaštitnik vedrine. Tekst je duhovit u onoj meri koju dozvoljava događaj ili stanje o kome se govori. Bulatović se ne plaši da neke svoje intimne dileme i nesporazume ponudi na tanjiru, čitocima, ne očekujući pomoć, već aktivno učešće da se sa likovima iz priče ti fenomeni i te tajne razreše.
Bilo bi neskromno upoređivati mladog autora sa nekim poznatim piscima, ali čitaoci će umeti i to da prepoznaju. Na nama je da za sada poelimo mladom autoru srećan put preko trnovitih staza i bogaza koje vode ka literarnoj slavi.

Slične vesti