6.5 C
Belgrade
27/03/2023
promocije Srbija vesti

Veče Slam-poezije u novosadskom CK13 u petak, 6. marta u 20h

ck13logoU petak, 6. marta 2015. godine u 20h u Omladinskom centru CK13:

Veče Slam-poezije!

POETRY-SLAM otvara binu za slobodno i kreativno izražavanje misli!

Program ove „poetry-slam-večeri“ je rezultat radionice koju je Mario Tomić, jedno od vodećih imena austrijske poetry-slam-scene, vodio sa studentima/kinjama germanistike sa prostora bivše Jugoslavije. Učesnici/ce će čitati poeziju nastalu na radionici, na nemačkom i srpskom jeziku. Jezičkih barijera, dakle, nema!

Veče će voditi Mario Tomić koji će takođe publici predstaviti nekoliko svojih tekstova.

Mario Tomić živi i radi kao slobodni umetnik u Grazu (Austrija). Suosnivač je „1. bine za čitanje u Grazu: Nasilje nije čitanje“ (1ste Grazer Lesebühne: Gewalt ist keine Lesung) te organizator i voditelj kultne mesečne priredbe „Kombüsen Slam“ u Grazu. Godine 2012. osvojio je drugo mesto austrijskog i prvo mesto štajerskog prvenstva u poetry slemu, a u međuvremenu je nastupio više od sto puta u 6 različitih zemalja. Mario Tomić spada u vrstu svestranih austrijskih slemera. Njegov repertoar seže od skurilnih kratkih priča, preko akrobatskih igra reči, sve do spoken word i beat poetry, što je zapravo dokaz za njegovu težnju da sebe neprestano iznova definiše.

Program organizuje Odsek za germanistiku Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, u saradnji sa Omladinskim centrom CK13 i Austrijskim kulturnim forumom.

Slične vesti