V.B.Z

Filed under: region |

Izdavaštvo

Slično velikim europskim nakladnicima V.B.Z. se afirmirao objavljujući najširi spektar izdanja. U nakladi V.B.Z.-a izlaze najnoviji i najkvalitetniji svjetski i hrvatski naslovi iz područja beletristike, stručne i stručno-popularne literature, duhovne literature, priručnika, esejistike i poezije.
Od osnutka kuće 1991. godine, V.B.Z. je objavio više od 800 naslova, među kojima i djela najcjenjenijih domaćih i stranih pisaca današnjice.
V.B.Z. nagrada za najbolji neobjavljeni roman

Želeći povećati interes za pisanje i čitanje domaće proze, 2002. godine V.B.Z. po prvi put raspisuje Natječaj za najbolji neobjavljeni roman godine. Književna nagrada V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman postala je jedna od najvažnijih književnih nagrada na našim prostorima i jedna od nagrada s najvećim nagradnim fondom u kulturi u Republici Hrvatskoj.

Članovi V.B.Z. žirija:

Prethodni natječaji

2009. godina – Dragan Pavelić: „Proljeće u Karolinentalu“
Pobjednik Natječaja izdavačke kuće V.B.Z. za najbolji neobjavljeni roman 2009. godine je Dragan Pavelić za roman „Proljeće u Karolinentalu“ koji je na Natječaj prispio pod šifrom Pripovjedač 2009.

vidi više

2008. godina – Predrag Crnković: «Beograd za pokojnike»
Pobjednik Natječaja izdavačke kuće V.B.Z. i Tiska za najbolji neobjavljeni roman 2008. godine je Predrag Crnković za roman «Beograd za pokojnike» koji je na Natječaj prispio pod šifrom Sofronije Mravokop, Nježna duša…

vidi više

2007. godina – Svjetlana Gjoni: «Nula nemo»
Pobjednik natječaja izdavačke kuće V.B.Z. i internetskog portala Net.hr za najbolji neobjavljeni roman 2007. godine bila je Svjetlana Gjoni za roman Nula Nemo koji je na Natječaj prispio pod šifrom «Nula nemo».

vidi više

2006. godina – Hrvoje Šalković: «Pravi se da ovo nisi vidio»
Pobjednik natječaja izdavačke kuće V.B.Z. za najbolji neobjavljeni roman 2006. godine bilo je Hrvoje Šalković za roman «Pravi se da ovo nisi vidio» koji je na Natječaj prispio pod šifrom Pravi se da ovo nisi vidio.

vidi više

2005. godina – Nura Bazdulj-Hubijar: «Kad je bio juli»
Pobjednica natječaja izdavačke kuće V.B.Z. i dnevnih novina Večernji list za najbolji neobjavljeni roman 2005. godine bila je Nura Bazdulj-Hubijar za roman «Kad je bio juli» koji je na Natječaj prispio pod šifrom Orphan.

vidi više

2004. godina – Davor Špišić: «Koljivo»
U 2004. godini na V.B.Z.-ov Natječaj za najbolji neobjavljeni roman stiglo je 108 rukopisa pod šifrom. Pobjednik je roman „Koljivo“, autora Davora Špišića.

vidi više

2003. godina – Jelena Marković: «Escajg za teletinu» i Marinko Koščec: «Wonderland»
U 2003. godini V.B.Z. je zaprimio 71 rukopis pod šifrom. Po odluci žirija prvu nagradu ravnopravno su podijelila dva romana: «Wonderland» Marinka Koščeca i «Escajg za teletinu» Jelene Marković

.

vidi više

2002. godina – Josip Mlakić: «Živi i mrtvi»
Godine 2002., V.B.Z. je po prvi put dodijelio Nagradu za najbolji neobjavljeni roman. Na Natječaj su pristigla 72 rukopisa. Žiri je jednoglasno i s velikim oduševljenjem za pobjednika proglasio roman “Živi i mrtvi” Josipa Mlakića, koji je poslan pod šifrom Dim.

3 Responses to V.B.Z

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*