UŽI IZBOR ZA NAGRADU „NIKOLA MILOŠEVIĆ“

Filed under: region,rezultati konkursa |

Žiri Radio Beograda 2, koji čine dr Mile Savić, predsednik, dr Simo Elaković i dr Jovan Popov, uvrstio je u najuži izbor teorijskih dela za nagradu „Nikola Milošević“ tri knjige:

– „Smisao (srpskog) stiha“ Aleksandra Jerkova u izdanju Centra za kulturu iz Požarevca i Instituta za književnost iz Beograda,
– „Stranost bića“ Dragana Prolea u izdanju Knjižarnice Zorana Stojanovića iz Novog Sada i
– „Energija sakralnog u umetnosti“ Dragana Stojanovića u izdanju Službenog glasnika iz Beograda.

Knjige su navedene po azbučnom redosledu prezimena autora.

Završna sednica, na kojoj će biti doneta odluka o dobitniku biće održana u četvrtak, 27. januara, u 13 sati. Tok ove sednice direktno će prenositi iz svog studija Radio Beograd 2.

Ove godine je u konkurenciji za nagradu „Nikola Milošević“, koja se dodeljuje za oblast teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije, bilo ukupno 50 dela. Tako se žiri našao pred do sada ubedljivo najvećim izborom. Nagrada je, inače, ustanovljena 2002, a od 2007. nosi ime uglednog filozofa i teoretičara Nikole Miloševića. Priznanje se sastoji od Povelje, novčanog iznosa i laptopa (dar Informatike). Dosadašnji dobitnici su bili Milan Brdar, Miloš Arsenijević, Mile Savić, Časlav D. Koprivica, Slobodan Grubačić, Radoman Kordić, Predrag Krstić i Milo Lompar.

(Izvor: Radio Beograd)

One Response to UŽI IZBOR ZA NAGRADU „NIKOLA MILOŠEVIĆ“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*