1.1 C
Belgrade
08/02/2023
promocije region

UM mladih

Časopis Niškog kulturnog centra “UNUS MUNDUS” predstavlja na izložbi u Beogradu svoje mlade autore koji književnost ukrštaju sa drugim umetničkim sferama, šireći time područje prezentacije književnog stvaralaštva.

Multimedijalna književna izložba “UNUS MUNDUS – UM mladih” biće otvorena 25. januara u biblioteci “Petar Kočić” na Vračaru, a biće je moguće obići nekoliko nedelja.

Izložbu će otvoriti urednica u časopisu Maja Kaninska, a učestvuju i profesorka skandinavskih jezika i književnosti i fotografkinja Jelena Mitić, pesnikinja i video autorka Natalija Ž. Živković, student dramaturgije Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Luka Kurjački i apsolvent na katedri za južnoslovensku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu Bojan Marković.

Učesnici će se, kako je najavljeno, predstaviti poezijom, fotografijama i video radovima.

Časopis “UNUS MUNDUS” objavljuje ontološke i eshatološke eseje i studije i podržava sve vidove dobre i izražajne reči koje ostaju zabeležene da trajno nose autorski pečat. Zalaže se za evoluciju duha i vrsno uzdizanje.

“UNUS MUNDUS” spaja “senzitivne tačke nacionalne svesti i stavlja ih u široke vidike svetskih tokova koji se odnose na istoriju i evolutivne tokove, a time čine elitno planetarno sjedinjenje najviših domena ljudskog duha i njegovog umovanja”.

(Izvor: SEEcult.org)

Slične vesti