-0.8 C
Belgrade
05/02/2023
fotografija region

Uaa konkurs – tema: seksualnost

UAA! udruženje anonimnih artista poziva umjetnike da se prijave na treću internacionalnu izložbu minijatura Minimum Maximum 2011. na temu Seksualnost.
Nakon Komunizma i Religije, kao tabuiranih tema ovdašnjeg društva, ovogodišnja tema Seksualnost, pokušaće u najširem smislu da pokrene pitanja i ponovo preispita stav umjetnika (i publike ) prema nečemu što je integralni dio ljudskog razvoja i obuhvata sve faze života, uključujući fizičke, psihološke i društvene komponente.
Izložbu vidimo kao vrstu internacionalnog umjetničkog dijaloga koji otvara različita pitanja o onome što nije isključivo seks , dakle o seksualnom identitetu kao promjenjivoj  kategoriji, o polu, rodu, o odnosima između dvoje ljudi (ili više ljudi), povjerenju, bliskosti, prepuštanju, užitku, o tomekako smo istovremeno i snažni i senzibilni, gdje su postavljene granice, ko ih postavlja, te konačno zašto treba preispitivati i ponovo definisati okoštale društvene norme.

Tehnike: slikarstvo, grafika, crtež, kombinovana tehnika, skulptura,fotografija

Konkurs je otvoren od 10. novembra do 05. decembra 2011. godine

Tehnička uputstva:
Radovi se šalju poštom, bez okvira, u koverti zajedno sa popunjenim formularom, koji možete preuzeti sa našeg portala  www.uaa.rs.ba  . Maksimalne dimenzije rada su 10 cm x 10 cm, a za skulpturu 10 cm x 10 cm x 10 cm. Broj radova, koje umjetnik želi poslati nije ograničen. Pristigli radovi se ne vraćaju i ostaju u fundusu internacionalne izložbe minijatura MINIMUM MAKSIMUM, pod nadzorom  Udruženja anonimnih artista UAA! Banja Luka.

Nagrade:

  1. 600 KM ( 300 € )
  2. 400 KM ( 200 € )
  3. 200 KM (100 € )

Radove slati na adresu:

Za izložbu MINIMUM MAKSIMUM
poštanski pretinac br. 244
78000 BANJA LUKA,RS,BiH

 

Slične vesti