17.1 C
Belgrade
08/06/2023
rezultati konkursa Srbija

U užem izboru za nagradu „Biljana Jovanović“ 14 knjiga

biljana jovanovicBEOGRAD – Žiri za dodelu nagrade „Biljana Jovanović“ odlučio je da od pristiglih 149 proznih, pesničkih, esejističkih i dramskih dela, objavljenih u 2014. godini, u uži izbor uvrsti 14 knjiga.

U uži izbor ušle su knjige „Životinjsko carstvo“ Davida Albaharija, „Ronjenje na dah“ Miće Vujičića, „Poslednje stvari“ Borivoja Gerzića, „Venerini i ostali bregovi“ Ane Marije Grbić i „Kuća sećanja i zaborava“ Filipa Davida, saopštilo je Srpsko književno društvo.

Kako se dodaje, u užem izboru su i knjige „Delfini“ Nenada Jovanovića, „O zelenom kamionu i drugom“ Petra Miloradovića, „Horor priče svakodnevice“ Marije Pavlović, „Vitiligo“ Milete Prodanovića i „Prvaci sveta“ Slavoljuba Stankovića.

U užem izboru su takođe i „Satovi u majčinoj sobi“ Tanje Stupar Trifunović, „Sabo je stao“ Ota Horvta, „Jezik“ Marjana Čakarevića i „Pseća suza“ Radivoja Šajtinca.

O dobitniku nagrade „Biljana Jovanović“, koji će biti proglašen sredinom marta, odlučuje tročlani žiri – Tamara Krstić (predsednik), Srđan Srdić i Bojan Vasić.

(Tanjug)

Slične vesti