3.6 C
Belgrade
04/02/2023
Amela Vučenović nove knjige region Srbija vesti

U prodaji knjiga „Put ka mome Todoru“ Amele Vučenović – Knjiga o lutkarskom pozorištu kod nas i u svetu

Amela-Vucenovic---Put-ka-mome-Todoru-(korice)U izdanju Presinga objavljena je knjiga „Put ka mome Todoru“ Amele Vučenović.

U pitanju je studija napisana na osnovu dugogodišnjeg iskustva u rekonstrukciji srskog lutkarskog pozorišta „Kuku Todore“. Autorka je istovremeno i pozorišni reditelj. Knjiga prati istoriju lutkarskog pozorišta u Srbiji, ali i u celom regionu, nalazeći reference i njegove pandane u svetu. Takođe sadrži i uputstva, tehnike ovladavanja lutkom i vežbe za glumce – lutkare. Izuzetno korisno štivo za sve koji se bave ovom delatnošću, takođe je objavljena i u Rusiji.

Izvod iz recenzije V. Terešćenka, ruskog režisera:

„Istorija – istraživanje lutkarskog pozorišta „Ku-ku, Todore“, koja obuhvata period od početka XX veka do danas, napisana je sa velikom ljubavlju, figurativno, ekspresivno i detaljno, bezuslovno, od strane čoveka koji je strasno zaljubljen u svoj posao. Kombinacija naučnih, istorijskih činjenica i istraživanja, zasnovanih na velikoj kulturi i tradicijama srpskog naroda, na tradicijama svetskog i srpskog lutkarskog pozorišta i projekciji najboljih ostvarenja u pozorišnoj umetnosti današnjice i sutrašnjice, stvaraju jak, blistav i nezaboravan utisak.“

Knjiga se može naručiti po ceni od 800 din.

NARUDŽBENICA:

  Ваше име (обавезно)

  Ваша е-пошта (обавезно)

  Предмет

  Ваша порука

  [wpcaptcha]

  Ekskluzivno na Konkursima regiona možete pogledati i celu predstavu „Kuku Todore“:

  Slične vesti